پاک کردن کله پاچه در خانه
به گزارش مجله توسعه دهنده، پاک کردن کله پاچه با دقت و حوصله در منزل، تنها راه مطمئن بودن از سلامتی آن است. طریقه تمیز کردن موهای کله پاچه نکاتی دارد که دانستن آن می تواند به شما در پاک کردن آن در منزل یاری زیادی کند. در این مقاله با کلیه نکات و مراحل پاک کردن کله پاچه آشنا خواهید شد.
جهت دریافت خدمات رنگ پتینه چیست با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات رنگ آمیزی با تکنیک های مدرن پتینه کاری را به ما بسپارید.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - کله پاچه یکی از غذا های سنتی مرسوم در خاورمیانه است که تقریبا روش طبخ مشابهی دارد و از پختن سر و دست و پای گوسفند درست می شود. اجزای مورد استفاده این غذای پرچرب و پر انرژی شامل بناگوش، چشم، زبان، مغز، گوشت صورت و پاچه است؛ آب آن نیز به همراه نان خورده می شود و معمولا در وعده نهار یا صبحانه میل می شود.
علارغم اینکه کله پاچه یکی از غذا های منفور و چندش آور در دنیاست، ولی در ایران هواداران زیادی دارد و جزو غذا های اصیل ایرانی محسوب می شود. یک دست کله پاچه شامل یک سر و چهار پاچه است و آنچه در تهیه این غذا بسیار اهمیت دارد تازه بودن کله پاچه و صرف دقت و حوصله در پاک کردن و شستن آن است. تنها با پاک کردن کله پاچه و پختن آن در منزل می توان از سلامتی آن اطمینان داشت و از خوردن آن لذت برد. در این مطلب با بهترین روش پاک کردن کله پاچه با ما همراه باشید.
روش پاک کردن کله و طریقه تمیز کردن موهای آن
- آب را در یک قابلمه عظیم که کله در آن جا شود به جوش آورید.
- پس از آن کله را در آب جوش قرار داده و چند دقیقه صبر کنید تا مو ها کاملا سست شوند.
- سپس به یاری یک چاقو یا با دست آغاز به کندن مو ها کنید.
- اگر کله تازه باشد مو های آن به راحتی در آب جوش جدا می شوند، ولی اگر کله خیلی تازه نیست بهتر است کمی آهک به آب جوش اضافه کنید تا مو ها راحت تر کنده شوند.
- پس از اینکه مو ها را جدا کردید برای از بین بردن مو های به جامانده با استفاده از یک کپسول فشار قوی یا در صورت عدم دسترسی به فشار قوی بر روی اجاق گاز، کله را روسوز (اسموکت) کنید. با این کار هم مو های به جامانده از بین می رود و هم کبابی می شود که در طعم و مزه آن تاثیر به سزایی دارد.
- کل سطح کله را روسوز کنید و با چاقو به آرامی روی آن بکشید تا لایه سوخته روی آن خراشیده شود.
- پس از اسموکت کردن کله، روی زمین یک نایلون پهن کنید، کله را از پشت سر در دست گرفته و از سمت بینی محکم به زمین بکوبید؛ این کار را چند بار تکرار کنید.
- سپس شلنگ آب را داخل مجرای نای موجود در پشت کله قرار داده و آب را با فشار خیلی زیاد در مجرا وارد کنید تا از بینی خارج شده و کاملا تمیز شود.
- سپس گوش ها را جدا کنید (چون گوش ها قابل خوردن نیستند).
- با یک چاقوی تیز، پوست صورت را در دو طرف لب برش دهید و سپس با فشار دو دست، فک بالا و پایین را بکشید تا جدا شوند. برای این کار می توانید از اره هم بهره ببرید و کله را از فاصله دو فک تا انتهای سر ببرید تا به دو نیم تقسیم شود.
- با یک برس یا مسواک زبر روی زبان و دندان ها بکشید تا تمیز شوند. برای اطمینان می توانید دندان ها را با انبردست بکشید.
روش پاک کردن پاچه و طریقه تمیز کردن موهای آن
- پاچه ها را ابتدا در آب جوش قرار داده و مو های آن را با چاقو یا دست بکنید.
- پاچه را در دست بگیرید و با چاقو سُم آن را درآورید. سم را مانند کفش جدا کنید، نیازی به بریده شدن توسط چاقو نیست فقط کافیست که چاقو را داخل سم انداخته و فشار دهید تا خارج شود.
- سپس پاچه ها را اسموکت کنید تا مو های به جامانده بسوزند و با چاقو به آرامی روی پوست آن بکشید تا لایه سوخته آن خراشیده شود.
- کیسه مویی موجود در زیر پوست شیار بین ناخن ها را با چاقو خارج کنید.
آماده کردن کله پاچه برای پختن
- پس از طی مراحل فوق برای پاک کردن کله پاچه، در یک قابلمه عظیم آب سرد ریخته و کله پاچه را به مدت نیم ساعت در آن قرار دهید.
- سپس با چاقو به آرامی روی سطح کله و پاچه ها بکشید تا اگر اثار سوختگی روی آن است از بین برود.
- سپس همه قسمت ها را یکی یکی زیر آب سرد، تمیز بشویید.
- کله پاچه برای پختن آماده است و شما می توانید برای تهیه کله پاچه خوشمزه در منزل اقدام کنید.
شاید مهمترین خاصیت کله پاچه، پروتئین باکیفیت آن باشد. ولی باید این نکته را در نظر داشت که قسمت هایی از کله پاچه را نباید خورد و ضرر حتمی آن بالا بردن کلسترول خون است که می تواند در رگ های خونی رسوب نموده و با انسداد عروق ظریف، خون رسانی در قلب، مغز و ریه را مختل و باعث ایجاد سکته قلبی و مغزی شود. متخصصان تغذیه معتقدند، مصرف یک یا دو بار کله پاچه در هفته خطرناک است ولی یک یا دو بار در ماه اشکالی ندارد. شما می توانید جهت اطلاع بیشتر در خصوص فواید و مضرات کله پاچه مطلب آیا کله پاچه خوردن برای سلامتی مفید است مضرات آن چیست را مطالعه نمایید. البته میزان مصرف پاچه را به دلیل پایین بودن چربی آن محدود ننموده اند ولی مغز، چشم و بناگوش را به ترتیب پرچرب ترین اجزای کله پاچه برشمرده اند که علت لذیذ بودن چشم و بناگوش هم وجود همین چربی هاست. به همین دلیل مصرف چشم توصیه نشده و تاکید بر آن است که در صورت استفاده از بناگوش فقط گوشت لخم آن مصرف شود. از طرفی ارزش تغذیه ای زبان و گوشت صورت حیوان همچون گوشت قرمز است و مزیت اصلی آن ویتامین های گروه B، بویژه ویتامین B12 است.
اگر به فکر سلامتی خود هستید مطالعه کالری کله پاچه 100 گرم کله پاچه چقدر کالری دارد و کله پاچه در بارداری ویاری وسوسه انگیز و همچنین بعد از کله پاچه چه بخوریم می تواند یاری زیادی به شما در جهت آشنایی بیشتر با سلامت این نوع غذا نمایید.
منبع: setare.com