غذا با نخود فرنگی چی بپزیم؟ 16 ایده آسان و متنوع
به گزارش مجله توسعه دهنده، نخود فرنگی یکی از پرکاربردترین سبزیجات است که با آن می توان انواع سالاد، پاستا، خوراک و حتی پلو و خورشت را درست کرد. یکی از دلایلی که این نخود خوش رنگ و مجذوب کننده پایه ثابت آشپزی ها شده است، در کنار طعم خوبش، فوایدی است که برای سلامتی (از جمله بهبود گوارش، کاهش وزن و بهبود دیابت) دارد. اگر شما هم می خواهید از خواص نخود فرنگی استفاده کنید در این مطلب از خبرنگاران مگ همراه ما باشید، چون قرار است دستور تهیه انواع غذا با نخود فرنگی را به شما یاد بدهیم.

غذا با نخود فرنگی و برنج
از نخود فرنگی می توانید در طرز تهیه چند مدل پلوی خوشمزه و لذیذ مثل استانبولی و لوبیا پلو بهره ببرید و یا حتی یک پلوی اختصاصی با خود نخود فرنگی درست کنید.
1. پلو نخود فرنگی
مواد لازم برای 4 نفر | |
برنج | 4 پیمانه |
نخود فرنگی | 2 پیمانه |
پیاز | 2 عدد بزرگ |
گوشت چرخ نموده | 300 گرم |
نمک، زرد چوبه و فلفل سیاه | به اندازه لازم |
پودر سیر و ادویه پلویی (در صورت دلخواه) | نصف قاشق مرباخوری |
پودر دارچین | یک قاشق مرباخوری |
شوید خشک یا تازه | به اندازه دلخواه |
طرز تهیه:
- ابتدا پیاز را نگینی خرد نموده و در یک ماهیتابه مناسب همراه با روغن، سرخ کنید.
- وقتی پیازها طلایی شدند، گوشت چرخ نموده را اضافه نموده و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. سپس ادویه ها شامل زردچوبه، فلفل سیاه، پودر دارچین و درصورت دلخواه میزانی پودر سیر و ادویه پلویی را به گوشت اضافه کنید و تفت دهید تا عطر ادویه ها بلند گردد.
- نخود فرنگی های کنسروی را نیز به گوشت اضافه کنید. اگر از نخود فرنگی تازه می خواهید بهره ببرید، حتما از قبل نخود فرنگی ها را همراه با آب روی حرارت میانه قرار دهید تا نیم پز شوند.
- برنج را به شیوه معمول بپزید.
- کف قابلمه روغن بریزید و ته دیگ مورد نظرتان را قرار دهید. سپس به صورت لایه لایه، برنج، مخلوط گوشت و نخود فرنگی را به همراه یک قاشق شوید خشک یا تر (در هر لایه یک قاشق) بریزید.
- بعد از ریختن لایه ی آخر (آخرین لایه باید برنج باشد)، میزانی زعفران دم نموده روی پلو بریزید و چند تکه کره روی آن قرار دهید.
2. استانبولی پلو با نخود فرنگی
طرز تهیه استانبولی پلو با نخود فرنگی دقیقا شبیه به نخودفرنگی پلو است؛ با این تفاوت که در استانبولی پلو سیب زمینی و رب گوجه فرنگی اضافه شده و در عوض شوید حذف می گردد.
در طرز تهیه استانبولی پلو، باید سیب زمینی ها (2 عدد برای 4 نفر کافی است) را نگینی خرد نموده و بعد از سرخ شدن پیاز اضافه کنید تا سرخ شوند. سپس گوشت، ادویه جات و رب را اضافه کنید. باقی مراحل را مانند نخود فرنگی پلو پیش ببرید.
3. لوبیا پلو با نخود فرنگی
طرز تهیه لوبیا پلو با نخود فرنگی، اگر از گوشت چرخ نموده بخواهید بهره ببرید، تقریبا مشابه با 2 پلوی بالایی است. اما اگر بخواهید آن را با گوشت خورشتی درست کنید کمی فرق دارد و باید طبق مراحل زیر پیش بروید:
- برای تهیه لوبیا پلو با نخود فرنگی و گوشت تکه ای، ابتدا یک پیاز نگینی خرد شده را در روغن تفت دهید تا طلایی گردد.
- سپس گوشت (حدودا 350 گرم برای 4 نفر) را به پیاز اضافه کنید و خوب تفت دهید. وقتی رنگ گوشت عوض شد، ادویه ها (نمک، فلفل و زردچوبه) و چند تکه چوب دارچین را اضافه کنید و میزانی آب روی آن بریزید. سپس صبر کنید تا آب گوشت کشیده گردد.
- در حینی که گوشت در حال پختن است، در یک تابه جداگانه، یک پیاز دیگر را تفت دهید تا طلایی گردد، سپس رب گوجه فرنگی و ادویه ها را اضافه نموده و بعد از آن، لوبیا سبز نیم پز را به سس اضافه کنید و تفت دهید.
- پس از پخت گوشت، چوب دارچین را خارج نموده و گوشت را به سس اضافه کنید و نمک آن را بچشید و در صورت احتیاج میزانی دیگر نمک اضافه کنید.
- برنج را به روش معمول بپزید و آبکش کنید. سپس به صورت لایه لایه، برنج را با مایه لوبیا پلو در قابلمه بریزید. در صورت دلخواه می توانید بین لایه ها میزانی زعفران دم نموده و دارچین هم بریزید.
غذا با نخود فرنگی و مرغ یا گوشت
علاوه بر پلو شما می توانید با ترکیب کردن نخود فرنگی با گوشت یا مرغ، انواع خوراک و حتی خورشت را هم درست کنید.
4. خوراک مرغ با نخود فرنگی
مواد لازم برای 4 نفر | |
نخود فرنگی | 2 پیمانه |
سینه مرغ | یک عدد |
سیب زمینی | یک عدد |
پیاز | یک عدد |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
آب جوش | 2 پیمانه |
روغن | به اندازه لازم |
نمک ، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
آب لیمو ترش | به میزان دلخواه |
طرز تهیه:
- ابتدا نخود فرنگی ها را نیم پز کنید.
- پیازها را به صورت نگینی خرد نموده و در یک تابه بریزید. وقتی آب پیازها کشیده شد میزانی روغن اضافه کنید و تفت دهید. بعد از طلایی شدن پیازها، سینه مرغ را که از قبل خرد نموده اید، به پیاز داغ اضافه کنید و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
- ادویه جات شامل نمک، فلفل، زردچوبه، رب گوجه فرنگی و زعفران دم نموده را نیز اضافه کنید و خوب تفت دهید تا بوی ادویه ها بلند گردد.
- سپس، هویج خرد شده را با چند لیوان آب به مواد اضافه کنید و درب قابلمه یا تابه را بگذارید. پس از گذشت تقریبا یک ربع، نخود سبز نیم پز شده و سیب زمینی های خرد شده را هم اضافه کنید.
- در نهایت، حرارت را کم کنید تا سیب زمینی ها آرام آرم بپزند.
- در دقایق پایانی، چاشنی های مورد نظر مثل آبلیمو، آبغوره یا شوید خرد شده را به خوراک خود اضافه کنید.
دیدنی ها
طرز نگهداری از نخود فرنگی در یخچال
5. خورش نخود فرنگی
مواد لازم برای 4 نفر | |
گوشت خورشتی | 500 گرم |
نخود فرنگی تازه یا منجمد | 1.5 پیمانه |
پیاز میانه | یک عدد |
سیر تازه | 3 حبه |
گشنیز تازه | یک دسته کوچک |
رب گوجه فرنگی مرغوب | 2 قاشق غذاخوری |
آبغوره | به اندازه دلخواه |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | یک قاشق چای خوری |
تخم گشنیز آسیاب شده | ½ قاشق چای خوری |
روغن | به اندازه لازم |
روش تهیه:
- پیاز را به صورت نگینی ریز خرد نموده و در قابلمه ای مناسب با کمی روغن تفت دهید تا نرم و شفاف گردد.
- سپس گوشت ها را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن ها تغییر کند.
- زردچوبه و فلفل سیاه را به گوشت اضافه کنید و کمی تفت دهید. سپس حدود 2 پیمانه آب جوش به قابلمه اضافه کنید، درب قابلمه را ببندید و یک ساعت اجازه دهید گوشت روی حرارت ملایم بپزد. در دقایق آخر که مطمئن شدید گوشت پخته، میزانی نمک اضافه کنید.
- در همین حین که گوشت درحال پختن است، گشنیز را به صورت ساطوری خرد کنید و سیر را هم پوست بگیربد و له کنید.
- یک تابه را روی حرارت ملایم بگذارید، کمی روغن بریزید و سیر له شده را چند ثانیه در آن تفت دهید. سپس گشنیز خرد شده را هم اضافه کنید و چند ثانیه تفت دهید.
- گوشت پخته شده را همراه با آب گوشت داخل تابه حاوی سیر و گشنیز بریزید. سپس نخود فرنگی ها را هم به مواد اضافه کنید.
- به اندازه کافی آب به قابلمه اضافه کنید تا کامل روی مواد را بپوشاند. حرارت را کم کنید و بگذارید خورشت به آرامی بپزد و جا بیفتد.
- در اواسط پخت خورشت، رب گوجه فرنگی و سپس تخم گشنیز آسیاب شده، نمک و فلفل را نیز به خورشت اضافه کنید.
- در آخر، وقتی خورش به غلظت دلخواه تان رسید و حسابی جا افتاد، می توانید آن را از روی حرارت بردارید و سرو کنید.
خواندنی ها
نکات مهم درباره غذاهای کنسروی
6. ته چین نخود فرنگی و مرغ
مواد لازم برای 4 نفر | |
سینه مرغ بدون استخوان | نصف یک سینه (حدود 150-200 گرم) |
برنج | 2 پیمانه |
کنسرو نخود سبز | ¼ پیمانه |
کنسرو ذرت شیرین | ¼ پیمانه |
سیب زمینی کوچک | یک عدد |
پیاز کوچک | یک عدد |
قارچ تازه | ½ پیمانه |
آویشن خشک | به اندازه لازم |
زعفران ساییده شده | به اندازه لازم |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه لازم |
خلال بادام و پسته | به اندازه دلخواه (برای تزیین) |
روغن مایع یا کره | به اندازه لازم |
روش تهیه:
- برنج را به شیوه معمول بپزید و کنار بگذارید. البته بهتر است که برنج ته چین را کمی زنده تر از حالت معمول بردارید.
- در یک ماهیتابه، کمی روغن یا کره بریزید و پیاز ریز خرد شده را در آن تفت دهید تا طلایی و سبک گردد.
- فیله مرغ را به صورت نگینی یا نواری خرد نموده و به پیاز اضافه کنید. مرغ ها را تفت دهید و صبر کنید تغییر رنگ دهند سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید که با حرارت ملایم و آب خود بپزند.
- سیب زمینی نگینی خرد شده را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا کمی نرم گردد. سپس کنسرو نخود سبز و ذرت را هم اضافه کنید.
- قارچ ها را ورقه ای خرد نموده و با چند قطره آبلیمو مخلوط کنید تا رنگ آن ها حفظ گردد. سپس قارچ ها را نیز به مواد داخل تابه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا قارچ ها هم کمی نرم شوند.
- در این مرحله، آویشن خشک، نمک و فلفل سیاه را به مواد اضافه کنید وقتی عطر ادویه ها آزاد شد، تابه را از روی حرارت بردارید.
- فر را روی دمای 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید و صبر کنید تا گرم گردد.
- در یک کاسه کوچک، میزانی از برنج سفید آبکش شده را با زعفران دم نموده غلیظ مخلوط کنید.
- ته قالب مورد نظرتان را چرب کنید. سپس یک لایه نازک از برنج زعفرانی بریزید و با پشت قاشق کمی فشار دهید تا منسجم گردد. سپس یک لایه از مخلوط مرغ و سبزیجات را روی آن پخش کنید. این لایه بندی را تا تمام شدن برنج و مواد ادامه دهید. دقت کنید که لایه آخر باید برنج باشد.
- روی قالب را با فویل آلومینیومی بپوشانید و چند سوراخ کوچک روی فویل ایجاد کنید تا وقتی روی ته چین بخار ایجاد شد از این سوراخ ها، خارج گردد. قالب را برای 15 تا 20 دقیقه داخل فر قرار دهید.
- قالب را از فر خارج کنید و بگذارید کمی خنک گردد. سپس قالب را در ظرف مورد نظر برگردانید و کمی صبر کنید تا ته چین به آرامی از قالب جدا گردد. در آخر روی ته چین را با خلال پسته و خلال بادام تزیین کنید.
خواندنی ها
طرز تهیه راویولی نخود فرنگی
غذا با نخود فرنگی بدون گوشت و مرغ
اگر گیاه خوار هستید، می توانید با نخود فرنگی انواع غذاهای گیاهی و بدون استفاده از گوشت و مرغ را به سادگی درست کنید. در ادامه طرز تهیه چند نمونه را برایتان آماده نموده ایم.
7. کوکو نخود فرنگی
مواد لازم برای 4 نفر | |
نخود سبز تازه یا منجمد | 500 گرم |
پیاز میانه | یک عدد |
حبه سیر تازه | 3 عدد |
سیب زمینی میانه | 2 عدد |
تخم مرغ | 5 عدد |
شوید خشک معطر | 2 قاشق غذاخوری |
زعفران دم نموده غلیظ | یک قاشق چای خوری |
نمک، فلفل سیاه آسیاب شده و زردچوبه | به اندازه لازم |
روغن مخصوص سرخ کردنی | به اندازه لازم |
طرز تهیه:
- اگر از نخود سبز تازه استفاده می کنید ابتدا باید نخود سبزها را با 2 لیوان آب و میزان کمی نمک در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزند. (اگر از نخود فرنگی کنسروی استفاده می کنید احتیاجی به این کار نیست.) پس از پخت کامل نخود سبزها، آن ها را آبکش نموده و بگذارید تا خنک شوند. سپس با یک گوشت کوب کمی آن ها را له کنید.
- سیب زمینی و پیاز را با دنده های ریز رنده، رنده کنید و آب اضافی شان را بگیرید. سپس سیرها را نیز له نموده و به مخلوط سیب زمینی و پیاز اضافه کنید.
- در یک کاسه جداگانه، تخم مرغ ها را بشکنید و با یک چنگال به آرامی هم بزنید تا از حالت لختگی در بیایند. سپس نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به تخم مرغ ها اضافه کنید و هم بزنید.
- حال ترکیب سیب زمینی و پیاز، نخود سبز و شوید خشک را به تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید.
- یک تابه نچسب را روی حرارت میانه قرار دهید و میزانی روغن سرخ کردنی در آن بریزید و صبر کنید تا خوب داغ گردد. سپس مایه کوکو را به صورت یک جا یا به شکل قالبی داخل روغن بریزید و سرخ کنید.
8. سوپ نخود فرنگی
مواد لازم برای 4 نفر | |
نخود فرنگی تازه یا منجمد | 200 گرم |
روغن زیتون | یک قاشق غذاخوری |
سیر | یک حبه |
پیاز | نصف یک پیاز |
آب مرغ یا سبزیجات | 300 میلی لیتر |
خامه صبحانه (پرچرب) | 50 میلی لیتر |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
برگ نعناع تازه (اختیاری) | به میزان لازم برای تزیین |
طرز تهیه:
- روغن زیتون را در قابلمه بریزید و بگذارید روی حرارت ملایم تا گرم گردد. سپس پیاز و سیر خرد شده را حدود 3 تا 4 دقیقه در روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شوند.
- نخود فرنگی و آب مرغ (یا آب سبزیجات) را به قابلمه اضافه کنید (اگر وقت درست کردن آب مرغ و سبزیجات ندارید از عصاره های پودری آماده بهره ببرید). ابتدا حرارت را زیاد کنید تا آب جوش بیاید، سپس حرارت را کم کنید و بگذارید ده دقیقه به آرامی بجوشد و کمی غلیظ گردد.
- خامه صبحانه را به سوپ اضافه کنید. سپس با استفاده از گوشت کوب برقی، مواد را مخلوط کنید تا جایی که سوپ بافت نرم و کرمی شکلی پیدا کند.
- در آخر طعم سوپ را بچشید و به اندازه دلخواه نمک و فلفل سیاه اضافه کنید.
9. پوره نخود فرنگی
مواد لازم برای 6 تا 8 نفر | |
نخود فرنگی تازه یا منجمد | یک کیلوگرم |
کره | 125 گرم |
سیر | دو حبه |
پیاز | دو عدد |
آب مرغ یا آب سبزیجات | دو پیمانه |
نمک | یک چهارم قاشق چایخوری |
فلفل سفید | یک هشتم قاشق چایخوری |
نعناع تازه (اختیاری) | چند برگ کوچک |
طرز تهیه:
- کره را در یک قابلمه روی حرارت ملایم آب کنید. سپس سیر له شده و پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و سه دقیقه تفت دهید تا نرم شوند، اما حواستان باشد رنگ شان تغییر نکند.
- نخود فرنگی و آب مرغ یا آب سبزیجات را اضافه کنید. اول حرارت را افزایش دهید تا آب بجوشد، سپس درب قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید.
- یک سوم پیمانه از آب داخل قابلمه را بردارید و کنار بگذارید.
- تمامی نخود فرنگی ها و آب به جامانده را داخل غذاساز بریزید. نمک، فلفل و در صورت تمایل نعناع را اضافه کنید و یک دقیقه با سرعت بالا مواد را مخلوط کنید تا پوره گردد.
- اگر پوره خیلی سفت بود، میزانی از آب کنار گذاشته شده را به آن اضافه کنید.
10. خوراک نخود فرنگی و قارچ
مواد لازم برای 4 نفر | |
قارچ | 450 گرم (حدود 16عدد) |
نخود فرنگی | یک پیمانه |
روغن | 2 قاشق غذاخوری |
تخم زیره | یک قاشق چایخوری |
پیاز میانه | یک عدد |
گوجه فرنگی بزرگ | 2 عدد |
سیر | یک قاشق غذاخوری |
زنجبیل | یک قاشق غذاخوری، له شده |
فلفل سبز (اختیاری) | یک عدد |
رب گوجه فرنگی (اختیاری) | یک قاشق غذاخوری |
آب | یک پیمانه |
شنبلیله خشک | یک قاشق غذاخوری |
گشنیز تازه | ¼ پیمانه |
آب لیمو | یک قاشق غذاخوری |
ادویه ها (نمک، فلفل قرمز، زردچوبه، پودر گشنیز و گرام ماسالا) | به میزان لازم |
طرز تهیه:
- قارچ ها را به صورت ورقه ای خرد نموده یا به چهار قسمت تقسیم کنید.
- در صورت استفاده از نخود فرنگی تازه، چند دقیقه ای آن ها را بجوشانید تا نیم پز شوند.
- در یک تابه، روغن بریزید و بگذارید روی حرارت میانه گرم گردد. پس از داغ شدن روغن، تخم زیره را اضافه کنید و کمی بعد، پیاز خرد شده را اضافه نموده و تفت دهید تا کمی طلایی گردد. سپس سیر و زنجبیل له شده و فلفل سبز خرد شده را هم اضافه کنید. بعد از کمی تفت دادن، گوجه فرنگی خرد شده (یا پوره گوجه فرنگی)، نمک و زردچوبه را با مواد مخلوط کنید. حال برای 5 دقیقه درب تابه را بگذارید تا گوجه ها نرم شوند.
- بعد از اینگه گوجه ها له شدن، فلفل قرمز، پودر گشنیز، گرام ماسالا و رب گوجه فرنگی (در صورت تمایل) را اضافه کنید.
- حال وقت آن است که نخود فرنگی و قارچ خرد شده را هم اضافه کنید.
- بعد از 4 تا 5 دقیقه که مواد را تفت دادین، حدود یک پیمانه آب اضافه کنید (می توانید آب را حذف یا میزان آن را کم کنید). سپس درب تابه را بگذارید و حدود 10 تا 12 دقیقه زمان دهید تا قارچ و نخود فرنگی بپزند.
- در دقایق پایانی، شنبلیله خشک خرد شده، آب لیمو، گشنیز خرد شده و در صورت احتیاج میزانی دیگر نمک، به خوراک اضافه کنید و حرارت را خاموش کنید.
11. غذا با نخود فرنگی و سیب زمینی
مواد لازم برای 4 نفر | |
سیب زمینی | به تعداد لازم، میانه |
کنسرو نخود فرنگی | یک عدد |
پیاز میانه | 2 عدد |
رب گوجه فرنگی | به اندازه لازم |
نمک، فلفل و زردچوبه | به اندازه لازم |
طرز تهیه:
- پیازها را در روغن سرخ کنید تا جایی که نرم و شفاف شوند. سپس زردچوبه و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا رنگ رب باز گردد.
- سیب زمینی ها را نگینی خرد نموده و به قابلمه اضافه کنید.
- کنسرو نخود فرنگی را به همراه آب کنسرو، به قابلمه اضافه کنید. میزانی دیگر نیز آب اضافه کنید تا جایی که روی مواد را بپوشاند. میزانی نمک و فلفل نیز اضافه کنید.
- در آخر درب قابلمه را ببندید و بگذارید خوراک تان،حدود 30 دقیقه روی حرارت ملایم بپزد.
سالاد با نخود فرنگی
در کنار غذاهای مختلف می توانید چند سالاد خوشمزه هم با نخود فرنگی آماده کنید.
12. سالاد نخود فرنگی و ذرت
مواد لازم برای 4 نفر | |
نخود فرنگی ریز یخ زده | 340 گرم |
ذرت شیرین کنسروی | 310 گرم |
بیکن | ½ پیمانه |
بادام زمینی | ½ پیمانه |
کرفس | ½ پیمانه |
پنیر چدار قالبی | ½ پیمانه |
خامه ترش | ½ پیمانه |
پیاز کوچک | یک عدد |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
شوید تازه | ذبه میزان دلخواه |
طرز تهیه:
تمام مواد را در یک کاسه سرو مخلوط کنید و به آرامی هم بزنید تا سس به خورد مواد برود. سپس روی کاسه را بپوشانید و تا زمان سرو در یخچال بگذارید تا خنک بماند.
13. سالاد روسی
سالاد روسی یکی دیگر از سالادهای خوشمزه ای است که با نخود فرنگی درست می گردد. طرز تهیه این سالاد هم بسیار راحت است و تنها یک ربع از شما وقت می گیرد.
در محتوای طرز تهیه سالاد روسی که پیش از این در خبرنگاران مگ منتشر شده است می توانید نحوه درست کردن این سالاد لذیذ را با تمام نکاتش، بخوانید.
14. سالاد نخود فرنگی و ماکارونی
مواد لازم برای 4 نفر | |
ماکارونی گراندی | 150 گرم |
سس مایونز | ½ پیمانه |
دانه خردل | ¼ قاشق چایخوری |
نمک | به میزان لازم |
پنیر چدار رنده شده | 75 گرم |
نخود فرنگی منجمد | 150 گرم |
ژامبون | ½ پیمانه |
طرز تهیه:
- ماکارونی را طبق دستورالعمل روی بسته بندی بپزید.
- در یک کاسه بزرگ، سس مایونز، خردل و نمک را با هم مخلوط کنید.
- ماکارونی پخته شده، پنیر چدار رنده شده، نخود فرنگی و ژامبون نگینی خرد شده را به مخلوط سس اضافه کنید و مواد را خوب با هم ترکیب کنید.
- سالاد را حداقل به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید تا خنک گردد و جا بیفتد.
ماکارونی و غذاهای فست فودی
نخود فرنگی بعلاوه پای ثابت غذاهای فست فودی به خصوص ماکارونی و پاستا است، زیرا طعم متفاوت و جذابی به این غذاها می دهد.
15. ماکارونی با نخود فرنگی
مواد لازم برای 4 تا 5 نفر | |
ماکارونی | یک بسته |
سویا | یک پیمانه |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
نخود فرنگی | ½ پیمانه |
پیاز | 2 عدد میانه |
ذرت و فلفل دلمه ای | به اندازه دلخواه |
نمک، فلفل سیاه، آویشن، فلفل قرمز و زردچوبه | به اندازه لازم |
روغن | به اندازه لازم |
طرز تهیه:
- پیازهای نگینی خرد شده را به همراه زردچوبه در روغن تفت دهید تا طلایی و کمی سبک شوند. سپس سویا را به پیاز اضافه کنید و خوب تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته گردد.
- فلفل دلمه ای خرد شده، سپس نخود فرنگی و ذرت را به مواد اضافه کنید. در ادامه، نمک، فلفل سیاه، آویشن و فلفل قرمز را اضافه نموده و تفت دهید تا عطر ادویه ها بلند گردد.
- در آخر رب گوجه فرنگی را هم به مواد داخل تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید رنگ رب تغییر کند و بوی خامی اش از بین برود. سپس کمی آب جوش به مواد اضافه کنید و اجازه دهید سس بجوشد و کمی روغن پس دهد.
- در حینی که سس در حال آماده شدن است، ماکارونی را بپزید و آب کش کنید.
- کف قابلمه مورد نظر ته دیگ دلخواه خود را قرار دهید. سپس به صورت لایه ای ماکارونی و سس را داخل قابلمه بریزید. در آخر درب قابلمه را ببندید اجازه دهید ماکارونی به مدت 30 دقیقه روی حرارت ملایم بماند تا دم بکشد.
16. پاستا سبزیجات با نخود فرنگی
مواد لازم برای 4 تا 5 نفر | |
پاستا فوسیلی | 340 گرم |
آب پاستا | یک و نیم پیمانه |
روغن زیتون | 2 قاشق غذاخوری |
پیاز | یک عدد |
سیر | 2 حبه |
نخود فرنگی منجمد | 280 گرم |
برگ ریحان تازه | ¼ پیمانه |
پنیر پارمزان رنده شده | ¼ پیمانه |
نمک و فلفل سیاه | ذبه میزان لازم |
دستور تهیه:
- پاستا را طبق دستورالعمل روی بسته بندی بپزید و آبکش کنید. حواستان باشد که موقع آبکش کردن پاستا حتما یک و نیم پیمانه از آب آن را نگه دارید.
- یک تابه را روی حرارت میانه قرار دهید و روغن زیتون را در آن بریزید تا گرم گردد. سپس پیاز را اضافه نموده و حدود 5 دقیقه تفت دهید تا نرم گردد و بعد سیر را اضافه کنید.
- نخود فرنگی (باید از قبل یخ زدایی شده باشد) را به همراه برگ های ریحان تازه و آب پاستا داخل تابه بریزید و بگذارید 10 دقیقه روی حرارت ملایم بجوشند.
- با استفاده از گوشت کوب برقی، سس را مخلوط کنید تا صاف و یکدست گردد.
- پاستای پخته شده را به تابه حاوی سس نخود فرنگی اضافه کنید، سپس نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا پاستا به سس آغشته گردد.
- در آخر پنیر پارمزان رنده شده را به پاستا اضافه کنید.
- برای این پاستا می توانید میزانی از نخود فرنگی ها را نگه دارید و در آخر با پاستا ترکیب کنید.