طرز تهیه شیرینی دارچینی؛ با کمترین مواد و ماندگاری بالا
به گزارش مجله توسعه دهنده، کوکیز دارچینی جزو شیرینی های خشک محسوب میشود این شیرینی به واسطه وجود دارچین عطر و طعم فوق العاده ای دارد و برای سرو در کنار چای یا قهوه در وعده عصرانه فوق العادست.
دارچین خواص زیادی دارد و این امر باعث میشود این شیرینی علاوه بر عطر و طعم خوب پر خاصیت هم باشد. مواد تشکیل دهنده این شیرینی ساده و قابل دسترسی هستن و به راحتی میتوان آن را در منزل تهیه کرد.
شیرینی دارچینی را برای پذیرایی عید نوروز هم میتوانید آماده کنید و این شیرینی ماندگاری خوبی دارد. در خبرنگاران بلاگ با ما همراه شوید.
آرد شیرینی پزی | 250 گرم |
شکر قهوه ای | 100 گرم |
تخم مرغ | 1 عدد |
کره هم دمای محیط | 120 گرم |
دارچین | 1 قاشق سوپ خوری |
همه مواد لازم رو از یک ربع قبل از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسن.
1- کره رو به قطعات کوچک تقسیم کنید و به همراه شکر قهوه ای و دارچین و تخم مرغ داخل ظرفی بریزین و به مدت یک دقیقه با دور تند همزن بزنید تا کاملا یکدست بشن.
2- همزن برقی رو کنار بذارین و آرد رو کم کم داخل مواد الک کنید و با قاشق هم بزنید تا کاملا به خورد هم برن.
3- وقتی همه آرد رو اضافه کردین و با قاشق به خورد هم دادین مواد حالت خرده نان پیدا میکنن.
در این مرحله از نوک انگشت ها یاری بگیرین و خمیر رو جمع کنید.
4- در خمیرهایی که داخل اون کره به کار رفته به هیچ عنوان مواد رو با کف دست ورز نمیدیم و از بیش از اندازه ورز دادن مواد هم خودداری می کنیم چون این کار باعث به روغن افتادن خمیر میشه و در نهایت شیرینی خشک و سفت میشه و کیفیت خوبی نخواهد داشت.
در پایان ممکن هست که خمیر به نظرتون کمی چسبنده به نظر بیاد اما از اضافه کردن آرد مازاد خودداری کنید (اضافه کردن آرد بیشتر باعث میشه کیفیت شیرینی پایین بیاد و سفت بشه).
خمیر رو داخل نایلون فریزر قرار بدین و با دست کمی مسطح کنید و به مدت یک ساعت داخل یخچال استراحت بدین.
و بعد مابین دو کاغذ روغنی خمیر رو به ضخامت سه الی چهار میلی متر باز کنید. برای باز کردن خمیر از یک وردنه بزرگ یاری بگیرین و سعی کنید ضخامت خمیر در هر سمت یکسان و برابر باشه (یا اینکه خمیر رو دو قسمت کنید و هر قسمت رو جداگانه باز کنید تا کارتون راحت تر باشه).
5- برای قالب زدن شیرینی از هر کاتر دلخواهی میتونید بهره ببرید من برای این شیرینی از کاتر طرح دار استفاده کردم.
خمی رو با یاری کاتر قالب بزنید و اگه احساس کردین کاتر به خمیر میچسبه کاتر رو داخل آرد بزنید و بعد چند بار به آرومی روی صفحه کار بکوبین تا آرد اضافش بریزیه و بعد بهره ببرید.
6- شیرینی های قالب زده رو به یاری کاردک بلند کنید و داخل سینی فر که با کاغذ روغنی پوشیده شده با کمی فاصله بچینید.
7- وقتی تمام خمیر رو قالب زدین و تموم شد سینی رو به مدت یک ساعت داخل یخچال قرار بدین تا شیرینی ها استراحت کنن و بعد داخل فر صد و هشتاد درجه سانتی گراد که از قبل گرم شده به مدت حدودی پانزده الی بیست دقیقه بپزین.
زمان گفته شده در فرهای مختلف متغییر هست و بهتره مدام شیرینی ها رو چک کنید چون این شیرینی ها رنگ تیره ای دارن و تغییر رنگ در اونها معین نیست و بنابراین تشخیص اینکه کاملا پختن سخت هست وقتی احساس کردین قسمت زیری شیرینی ها کمی تغییر رنگ داده سینی رو از فر خارج کنید شیرینی ها اگه زیاد داخل فر بمونن خشک و سفت میشن.
اجازه بدین شیرینی ها داخل سینی فر کاملا خنک بشن و تا زمانی که گرم هستن به هیچ عنوان جا به جا نکنید و دست نزنید چون شیرینی ها خرد میشن.
بعد از خنک شدن شیرینی ها رو از کاغذ روغنی جدا کنید و روی صفحه کار بچینید.
قسمت میانی شیرینی رو با مواد مختلفی میتونید پر کنید که این کار هم باعث زیبایی شیرینی میشه و هم اون رو خوشمزه تر میکنه.
من اندازهی شکلات صبحانه رو به مدت ده ثانیه داخل ماکروفر گذاشتم تا کمی روان تر بشه و بعد داخل قیف یکبار مصرف ریختم و قسمت میانی تعدادی از شیرینی ها رو با شکلات صبحانه پر کردم. روان بودن شکلات باعث میشه که به صورت یکدست فضای میانی رو پر کنه و بعد از خنک شدن دوباره سفت تر میشه.
تزیین شیرینی دارچینی:
برای تزئین روی قسمت شکلاتی اندازهی شکلات تلخ رو رنده کردم و روی شکلات صبحانه ریختم و تعدادی مغز فندق رو داخل تابه روی حرارت کم قرار دادم تا تست بشن و بعد اونا رو مابین یک دستمال به حالت مالشی حرکت دادن تا پوست تیره رویی شون جدا بشه و از وسط نصف کردم و روی شکلات صبحانه گذاشتم.
برای تزئین مابقی شیرینی ها اندازهی عسل رو داخل ماکروفر بذارین تا کمی روان بشه (ده ثانیه کافیه) و بعد داخل قیف یکبار مصرف بریزین و فضای خالی شیرینی ها رو پر کنید و روی عسل رو با پسته خرد شده پر کنید.
شیرینی های آماده رو داخل ظرف در دار بچینید و در فضای محیط نگهداری کنید.
این شیرینی های خوش طعم و عطر رو کنار چای میل کنید و لذت ببرید.
نکات شیرینی دارچینی:
- به جای ماکروفر برای روان کردن شکلات صبحانه و عسل میتونید از روش بن ماری بهره ببرید و اونها رو چند ثانیه روی حرارت بخار آب قرار بدین
- برای تزئین شیرینی ها میتونید از بریلو یا کرمفیل با انواع طعم ها هم بهره ببرید و این کاملا سلیقه ای هست.
- اگه قالب تو خالی برای درست کردن شیرینی ندارین اندازهی از خمیر شیرینی رو داخل دست گرد کنید و کمی فشار بدین تا مسطح بسه و بعد با یک جسم گرد مثل ماسوره ساده یا و … کمی روی شیرینی رو فشار بدین تا قسمت میانی اون خالی بشه و بعد داخل سینی فر بچینید.
- شکر قهوه ای باعث ایجاد طعم خوب در شیرینی میشه و علاوه بر اون روی رنگ شیرینی هم تاثیر داره و نمیشه اون رو با شکر معمولی جایگزین کرد. شکر قهوه ای رو میتونید از لوازم قنادی ها تهیه کنید و هر چه تیره تر باشه مرغوب تر و خوش طعم تر هست
- در صورت دلخواه میتونید برای پوک تر شدن شیرینی یک چهارم قاشق چای خوری بکینگ پودر رو به آرد اضافه کنید و داخل شیرینی الک کنید.
- برای اینکه شیرینی عطر و طعم خوبی داشته باشه حتما از دارچین تازه و مرغوب بهره ببرید.