خوراکی های مضر برای دیابتی ها

به گزارش مجله توسعه دهنده، دیابت یک بیماری مزمن است که در بین بزرگسالان و بچه ها شیوع پیدا نموده است و اجتناب از مصرف غذا های مضر برای دیابت ها حائز اهمیت است. بیماری دیابت در صورت کنترل نشدن دارای عواقب بسیار جدی از جمله بیماری های قلبی، بیماری های کلیوی ، کوری و غیره می گردد. موضوع مهم پرهیز از هرگونه غذاهای مضر برای بیماران دیابتی است که باعث می گردد سطح قند خون و انسولین و التهاب را افزایش دهد .

خوراکی های مضر برای دیابتی ها

غذاهای مضر برای دیابتی ها کدامند؟

هدف یک برنامه غذایی برای دیابت نوع 2 این است که روی غذا هایی تمرکز کنید که قند خون طبیعی، وزن سالم و سلامت کلی بدنتان را حمایت و از عوارض دیابتیک نیز دوری کند.

به گفته انجمن دیابت آمریکا، افرادی که به دیابت نوع 2 مبتلا هستند، می توانند از خوردن غذا های متنوعی لذت ببرند.

اگرچه این افراد می توانند هر نوع غذایی بخورند، اما دستور العمل کلی این است که دسته ای از غذا ها را بخورند و دسته ای دیگر را محدود نمایند، و مقدار وعده های غذایی شان را نیز تحت نظر داشته باشند تا یک برنامه غذایی سالم داشته باشند.

قندها
قند افزوده شده به غذا ها می تواند باعث افزایش قند خون گردد.

دیابت نوع 2 اگر با قند خون بالا همراه گردد، شما را در معرض خطر آسیب به شبکیه چشم، و آسیب به اعصاب، زخم پا، بیماری های پوستی و بیماری های کلیوی قرار خواهد داد.

درست است که قند در مقادیر کم مسئله ای ندارد، اما باز هم باید آنرا محدود کنید تا قند خونتان در مقدار نرمال بماند.

بعلاوه غذا های شیرین معمولاً سرشار از کالری هستند و فاقد ویتامین، مواد معدنی و مغذی.

پر کردن معده با مواد غذایی مغذی همانند میوه ها، سبزیجات، غلات، و پروتئین بدون چربی، راه بهتری برای دریافت کالری است.

غذا هایی همانند میوه ها که قند طبیعی دارند، معمولاً شاخص قندی پایین تری به نسبت غذا هایی دارند که به آن ها قند افزوده می گردد.

مصرف غذا هایی با شاخص قندی پایین برای بیماران دیابتی، می تواند سطح قند خون این افراد را متعادل نگاه دارد.

اما غذاهایی که به آن ها شکر افزوده می گردد، همانند شیرینی ها، شاخص قندی بالایی داشته و می توانند باعث افزایش قند خون شوند.

بنابراین انتخاب توت فرنگی بجای یک آب نبات، قطعاً انتخاب بهتری است.

چربی ها
چربی ها را در برنامه غذایی تان محدود کنید، چرا که سرشار از کالری هستند، و مصرف بیش از مقدار کالری نیز باعث چاقی خواهد شد.

چاقی، نه تنها شرایط دیابت را بدتر خواهد نمود، بلکه خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سرطان، فشار خون، آسم و ورم مفاصل را افزایش خواهد داد.

با انتخاب لبنیات کم چرب، گوشت های کم چرب، میوه ها، سبزیجات و غلات، مقدار مصرف چربی تان را کاهش دهید.

بعلاوه می توانید با پخت و پز بدون روغن و یا با روغن کمتر، انتخاب های هوشمندانه تر هنگام خوردن غذا، نظارت بر مقدار وعده های غذایی، و محدود کردن میان وعده ها و دسر های پر کالری، مقدار مصرف چربی تان را کاهش دهید.

انجمن دیابت آمریکا، معتقد است که باید از چربی های اشباع و ترانس که خطر ابتلا به حمله قلبی یا سکته مغزی، و کلسترول را افزایش می دهند بپرهیزید.

مقاله ای در سال 2010 از مربی دیابت، که یکی از نشریات انجمن دیابت آمریکاست، گزارش نموده که یک رژیم غذایی گیاهی و کم چرب به کنترل قند خون در دیابت نوع 2 یاری بسیاری خواهد نمود.

کربوهیدرات های عمومی
هر کسی بعنوان بخشی از یک برنامه غذایی سالم، و متعادل به کربوهیدرات نیاز دارد.

اما دیابتی ها باید کربوهیدرات ها را هوشمندانه انتخاب نمایند.

اگر بخواهیم شاخص قند خون را در نظر بگیریم، غلات کامل به نسبت محصولات تولید شده یا تصفیه شده، شاخص قند خون پایین تری دارند.

مثلاً انتخاب ماکارونی گندم کامل، به نسبت ماکارونی آرد سفید، تأثیر کمتری بر سطح قند خون شما دارد.

بعضی از سبزیجات هم حاوی نشاسته هستند، که باید بیماران دیابتی، در برنامه غذایی شان این دسته از سبزیجات را محدود نمایند.

سبزیجاتی همانند نخود فرنگی، ذرت، سیب زمینی، کدو حلوایی، و کدو.

منبع: سایت مجله سلامت

منبع: راسخون
انتشار: 19 آبان 1400 بروزرسانی: 19 آبان 1400 گردآورنده: xda-developer.ir شناسه مطلب: 1969

به "خوراکی های مضر برای دیابتی ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خوراکی های مضر برای دیابتی ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید