حرکت لاک پشتی در شناسایی و اخذ مالیات از خانه های خالی

به گزارش مجله توسعه دهنده، ناتوانی سازمان های ذی ربط در معین تکلیف املاک، دریافت مالیات از خانه های خالی را با چالش روبرو کرده است.

حرکت لاک پشتی در شناسایی و اخذ مالیات از خانه های خالی

به گزارش گروه سیاسی خبرنگاران، روزنامه همشهری ضمن انتشار این خبر نوشت: شناسایی خانه های خالی از طریق خوداظهاری مالکان با چالش جدی روبرو و به بروز سوء تفاهم میان وزارت راه و شهرسازی و سازمان امور مالیاتی منجر شده است.

براساس شیوه نامه ای که 2 ماه پیش وزارت راه و شهرسازی برای شناسایی خانه های خالی منتشر کرده بود، برای ایجاد بانک اطلاعاتی حوزه مسکن، به تدریج به همه مالکان پیامک ارسال می شود تا شرایط سکونت واحد یا واحد های تحت مالکیت خود را اظهار کنند و چنانچه کسی در مهلت 2 هفته ای نسبت به این خود اظهاری اقدام نکند، ملک او به عنوان خانه خالی قلمداد خواهد شد.

در اواسط مردادماه، در فاز اول شناسایی خانه های خالی، ارسال پیامک برای مالکان دارای بیش از یک واحد مسکونی در دستور کار قرار گرفت و روزانه صد هزار پیامک برای این افراد ارسال شد. در ادامه از مجموع 1/5 میلیون پیام ارسالی، تعداد 109 هزار واحد مسکونی، خالی یا فاقد خوداظهاری اعلام شدند و این فهرست برای تعیین تکلیف و وصول مالیات به سازمان امور مالیاتی ارسال شد. حالا، آخرین اظهارات متولیان سازمان امور مالیاتی نشان می دهد از مجموع این فهرست، فقط 2 هزار و 574 واحد قطعا خالی هستند و مابقی همچنان در بلاتکلیفی به سر می برند. در شرایط فعلی، چالش اصلی متولیان شناسایی و وصول مالیات خانه های خالی این است که فعلاً قادر به تعیین تکلیف موارد مشکوک و فاقد خوداظهاری نیستند و عملاً در صورت تداوم این مشکل، کل فرآیند شناسایی خانه های خالی با خوداظهاری به شکست منجر خواهد شد. البته پیش از اجرای طرح شناسایی خانه های خالی، اعلام شده بود که اطلاعات مورد نیاز برای راستی آزمایی اطلاعات اظهارشده از سوی مالکان در دسترس سامانه ملی املاک و اسکان واقع شده است.

بر این اساس، احتمال اینکه طولانی شدن فرایند تعیین تکلیف املاک مشکوک یا مجهول فقط ناشی از یک سوء تفاهم یا طولانی شدن مراحل کار باشد نیز وجود دارد که در این صورت، در نهایت وصول مالیات از خانه های خالی با وقفه روبرو خواهد شد و اصل طرح به مرور زمان اجرایی می شود.

آمار های فعلی از شرایط خوداظهاری املاک در سامانه شناسایی خانه های خالی حاکی از این است که همچنان بخشی از مالکان حتی با الزام قانون نیز رغبتی برای افشای اطلاعات ملکی خود ندارند.

از سوی دیگر به نظر می رسد طبق روال دوره های قبل، مقاومت حداکثری ذی نفعان در عقیم کردن قانون های شفاف ساز در بازار مسکن آغاز شود و کار را به جایی برسانند که ایجاد بانک اطلاعاتی جامع حوزه مسکن نیز به سرنوشتی نظیر طرح ها و لایحه های ارائه شده برای اخذ مالیات بر عایدی مسکن، تغییر قانون روابط موجر و مستأجر، طرح پیش فروش مسکن و... دچار شود.

گویا عزمی وجود ندارد اطلاعات حوزه مالکیت و اسناد به صورت یکپارچه تجمیع شود و ضمن ایجاد یک پایگاه داده قوی برای دریافت مالیات بر مجموع درآمد، ثروت و نقل و انتقال دارایی ها، زمینه مورد نیاز برای استخراج اطلاعاتی نظیر شرایط سکونت و مالکیت حوزه مسکن نیز مهیا شود.

یادآور می شود براساس برخی ارزیابی ها، 2/6 میلیون واحد مسکونی خالی در کشور وجود دارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 24 آبان 1399 بروزرسانی: 24 آبان 1399 گردآورنده: xda-developer.ir شناسه مطلب: 1366

به "حرکت لاک پشتی در شناسایی و اخذ مالیات از خانه های خالی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "حرکت لاک پشتی در شناسایی و اخذ مالیات از خانه های خالی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید