این سبزی برای کم خونی و کلسترول معجزه می نماید
به گزارش مجله توسعه دهنده، اسفناج و کم خونی دو عنوانی است که همیشه کنار هم شنیده می شوند. اسفناج با برگ های پهن و تیره خود ارزش غذایی بی شماری دارد که خواص آن تنها به تامین آهن بدن منتهی نمی گردد.
به گزارش خبرنگاران، اسفناج از نظر علم تغذیه سرشار از آهن و ویتامین ها و مواد معدنی است که به ندرت در غذاهای دیگر پیدا می گردد. این سبزی که ارزش غذایی زیادی دارد سرشار از ویتامین هایی از قبیل آ، ث، ای، کا، ب و املاحی مانند آهن، منیزیم، کلسیم، پتاسیم و فولات است.
اسفناج به عنوان یک منبع غنی از آهن شناخته شده است، به طوری که 180 گرم اسفناج پخته شده، 43.6 میلی گرم آهن دارد که این اندازه نسبت به دیگر منابع گیاهی و حیوانی آن مانند گوشت بیشتر است.
اسفناج یکی از گیاهانی است که ظرفیت ضد سرطانی آن خیلی بالا و برای پیشگیری ابتلا به سرطان به سلطان گیاهان معروف است و طبق تحقیقات دانشمندان در کاهش سرطان کولون، سرطان رکتوم، سرطان معده، سرطان پروستات، سرطان حنجره حلق، سرطان مخاط رحم و سرطان گردن، سرطان مری و به ویژه سرطان ریه نقش بالایی دارد.
اسفناج کلسترول خون را پایین آورده و اندازه بالای پتاسیم و اندازه پایین سدیم موجود در این سبزی برای حفظ تعادل فشارخون ضروری است، چرا که پتاسیم کاهش دهنده و سدیم افزایش دهنده فشارخون است .
بسیاری از مردم از مزایای هویج برای سلامتی چشم اطلاع دارند، در حالی که اسفناج نیز به علت آن که ویتامین (A) زیادی دارد از بیماری هایی مانند آب مروارید، شب کوری و عفونت پیشگیری و به شکل گیری استخوان و رشد آن یاری می نماید. برای حفظ خواص و مواد مفیدی که در اسفناج وجود دارد، بهتر است آن را آب پز نکنید و برترین راهکار آن است که اسفناج را تفت دهید.
منبع: بهداشت نیوز
منبع: همشهری آنلاین