آدرس های اشتباه درباره ریشه اعتراضات امریکا

به گزارش مجله توسعه دهنده، تظاهرات در امریکا در حالی وارد هفتمین روز شد که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری این کشور بدترین کارنامه را برای مدیریت این بحران داشته و به جای آرام کردن معترضان خشمگین درصدد قرار دادن نام یک گروه چپ افراطی به نام آنتیفا در فهرست گروه های تروریستی است.

آدرس های اشتباه درباره ریشه اعتراضات امریکا

موضوعی که در تاریخ امریکا سابقه نداشته و اگر این اتفاق رخ دهد نخستین بار است که یک گروه داخلی امریکا در لیست تروریستی قرار می گیرد. این موضع گیری جدید ترامپ در حالی است که معترضان در واشنگتن یکشنبه شب با نقض قوانین منع آمد و شد، در نزدیکی کاخ سفید آتش سوزی به راه انداختند و باعث شدند ترامپ فرار و خودش را مخفی کند. مقامات کاخ سفید هم با خاموش کردن تمام چراغ های بیرونی کاخ سفید این بنا را در تاریکی فرو بردند. سرعت گسترش خشم، خشونت و ناآرامی ها در ایالات متحده امریکا به قدری است که یکشنبه شب به وقت واشنگتن پلیس با شلیک گاز اشک آور در صدد متفرق کردن معترضانی که در نزدیکی کاخ سفید آتش سوزی راه انداخته بودند برآمد اما معترضان خشمگین که بی توجه به منع مقررات آمد و شد خود را به کاخ سفید رسانده بودند متفرق نشدند و باعث شدند، این ساختمان در تاریکی فرورود. در کالیفرنیا و دیگر شهرهای عظیم امریکا هم وضع به همین منوال بود به طوری که فرماندار کالیفرنیا دستور داد از تمام ساختمان های مهم این ایالت در روز دوشنبه محافظت ویژه گردد. در چنین شرایطی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری امریکا روز یکشنبه در یک پیغام توئیتری از تصمیم خود برای قرار دادن نام گروه چپ افراطی آنتیفا در فهرست تروریسم اطلاع داد و بار دیگر بر ناآرامی ها دامن زد.

واکنش ها به تصمیم ترامپ

بسیاری از مقامات سابق و فعلی دولت امریکا، کارشناسان حقوقی و تحلیلگران مطلع به مفاد قانون اساسی امریکا بسرعت به این توئیت واکنش نشان داده و به ترامپ انتقاد نموده و گفتند، چنین تصمیمی کاملاً غیرقانونی است و رئیس جمهوری حق ندارد چنین کاری انجام دهد.به گزارش سی ان ان، به گفته این مقامات سابق و فعلی و کارشناسان حقوقی، آنتیفا یک گروه است که قشر وسیعی از مردم امریکا را که تفکرات متمایل به چپ و اغلب چپ افراطی دارند، نمایندگی می نماید و به موجب قانون اساسی امریکا هیچ دولتی نمی تواند مانع فعالیت یک گروه مدنی فعال در داخل خاک امریکا گردد. به موجب قانون اساسی ایالات متحده، واژه تروریست فقط برای گروه های خارجی استفاده می گردد.کوشش ترامپ برای تروریست معرفی کردن آنتیفا پس از آن رخ داد که ترامپ و ویلیام بار، دادستان کل امریکا گروه های چپ افراطی را مسئول ناآرامی های اخیر در سراسر ایالات متحده دانستند.مقامات اجرایی قانون فدرال امریکا به سی ان ان گفتند، ما می دانیم که گروه هایی پشت پرده بعضی خشونت ها و تخریب اموال عمومی در تظاهرات ها هستند اما این گروه ها فقط گروه های چپ افراطی نیستند بلکه گروه های راست افراطی شامل آنارشیست ها و خودبرتربین های سفیدپوست هم هستند. بنا بر گزارش سی ان ان، وزارت دادگستری امریکا روز یکشنبه بیانیه ای صادر و در حمایت از تصمیم ترامپ برای تروریستی خواندن آنتیفا گفت، از نیروهای مشترک مسئول امور تروریسم در سراسر امریکا درخواست نموده درباره بعضی خشونت ها در شهرهای اصلی تحقیق کند. در بیانیه اما سیگنال هایی وجود داشت که همگی انگشت اتهام را به سوی آنتیفا می گرفت در حالی که در خشونت ها در شهرهای عظیم امریکا راست های افراطی هم دخیل هستند. تمرکز ترامپ و دادستان کل بر گروه های چپگرا در حالی است که در سال های اخیر بارها و بارها مقامات قضایی امریکا از تشدید فعالیت گروه های خودبرتربین سفیدپوست ابراز نگرانی نموده و هشدار داده بودند که اگر وضع به همین منوال پیش برود، این گروه ها عظیم ترین چالش تروریسم داخلی امریکا خواهند بود. کریستوفر ورای، رئیس پلیس فدرال امریکا (اف بی آی) از افزایش فعالیت های گروه های سفیدپوست های نژادپرست ابراز نگرانی نموده و گفته بود، تهدیدهای ترور این گروه حتی از تهدیدهای گروه های تروریست خارجی بیشتر شده است. نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان امریکا هم در مصاحبه ای که با شبکه خبری ای بی سی داشت، از افزایش نژادپرستی در امریکا و مواضع ترامپ در مواجهه با این موضوع بشدت انتقاد کرد و خواهان شد که رئیس جمهوری امریکا آتش اعتراضات در امریکا را شعله ورتر نکند. او با بیان این مطلب که تمام رؤسای جمهور سابق امریکا اعم از دموکرات و جمهوریخواه در مواقع بحران در صدد متحد کردن کشور برمی آمدند، گفت، توئیت های ترامپ تنها افکارعمومی را از ریشه اعتراض های کنونی منحرف می نماید. ریشه این اعتراض ها قتل جورج فلوید در حالی که در بازداشت پلیس بوده؛ است و نه هیچ چیز دیگر.

انگشت اتهام واشنگتن به سوی دولت های خارجی

این جانبداری تلویحی ترامپ از گروه های راست افراطی و دامن زدن به ناآرامی های کشورش که به نوشته دیلی میل دست کم در 75 شهر و ایالت عظیم همچنان در حال برگزاری است، در حالی است که مقامات دولت او از جمله رابرت اوبراین، مشاور کاخ سفید با فرافکنی بعضی کشورها از جمله روسیه و ایران را متهم می نمایند که به تحریک معترضان پرداخته و نمی گذارند، ناآرامی ها فروکش کند. بعضی رسانه های امریکایی نیز مدعی مداخله چین در این اعتراض ها شدند. یکی از آنها نیویورک تایمز بود که در گزارشی در این باره نوشت، در چین، رسانه های خبری وابسته به دولت گزارش های بسیار مفصلی درباره مرگ آقای فلوید منتشر می نمایند و تظاهرات در امریکا را نشانه دیگری از زوال امریکا می دانند. نیویورک تایمز همچنین به توئیت محمدجواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان در محکومیت ناآرامی های امریکا اشاره نمود که نوشته بود: بعضی فکر نمی نمایند که زندگی سیاهان ارزش دارد. این ادعاهای دولت امریکا و بعضی رسانه ها از فرافکنی کشورهای خارجی در حالی است که ایالات متحده در روزهای اخیر بارها از تظاهرات هنگ کنگ حمایت نموده و روز شنبه هم یک مقام امریکایی در توئیتر به حزب کمونیست چین حمله کرد و خواهان لغو قانون امنیت ملی جدید چین شد. یکی از سخنگوهای دولت چین هم به این حمله توئیتری با این جمله پاسخ داد: نمی توانم نفس بکشم. این جمله همان التماس های جورج فلوید در لحظات آخر مرگش بود که داشت نفسش زیر زانوی پلیس سفیدپوست بند می آمد.

برش

آنتیفا چیست

گروه چپ افراطی آنتیفا اگرچه چندین دهه است که در ایالات متحده امریکا فعالیت دارد اما هیچ تاریخ رسمی ای برای شروع فعالیت این گروه ثبت نشده و در سال های اخیر بعضی از اعضای جنبش هایی نظیر زندگی سیاهان مهم است و جنبش اشغال به گروه آنتیفا پیوسته اند. گفته می گردد، این گروه نام خود را از گروه ضدفاشیستی آلمانی آنتیفا گرفته؛ گروهی که در بسیاری از کشورهای اروپایی هم فعالیت دارد. این گروه از دهه 1980 در امریکا فعالیت هایی را شروع کرد اما در سال 2016 در جریان رقابت های انتخاباتی 2016 ترامپ با برگزاری تظاهرات ها علیه ترامپ به شهرت رسید. در حادثه شارلوتزویل ایالت ویرجینیا در سال 2017 هم این گروه حضور فعال داشت و با تظاهرات گسترده ای که برپا کرد با راست های افراطی درگیر شد. در ژوئن 2019 هم پس از آنکه با گروه راست افراطی مردان سرافراز در پورتلند و اُرگان درگیر شد و در این درگیری دو طرف زخمی هایی داشتند، در صدر اخبار امریکا نهاده شد. اعضای آنتیفا در تظاهرات ها معمولاً لباس های سیاه می پوشند و ماسک می زنند و بر ایدئولوژی های چپ افراطی مانند تفکرات ضدکاپیتالیسم تأکید می ورزند. کانون فعالیت آنها اغلب در ایالت های اُرگان، تگزاس، کالیفرنیا و پنسیلوانیا است.

منبع: ایران آنلاین
انتشار: 13 مرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: xda-developer.ir شناسه مطلب: 1153

به "آدرس های اشتباه درباره ریشه اعتراضات امریکا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آدرس های اشتباه درباره ریشه اعتراضات امریکا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید