2 طرز تهیه اشپل ماهی سرخ شده بدون بوی زهم به روش گیلانی ها

به گزارش مجله توسعه دهنده، اشپل ماهی سرخ شده یک غذای مقوی و لذیذ است که با استفاده از اشپل (اشپول) انواع ماهی شمال یا جنوب به روش مشابهی طبخ می گردد. اشپل ماهی سرخ شده را هم می توانید با برنج کته به عنوان یک غذای کامل سرو نموده و هم می توانید آن را در کنار باقی غذاها به عنوان مزه میل کنید. با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه اشپل ماهی سرخ شده به صورت ساده و سوخاری را به شما آموزش دهیم.

2 طرز تهیه اشپل ماهی سرخ شده بدون بوی زهم به روش گیلانی ها

مواد لازم برای تهیه اشپل ماهی سرخ شده

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
اشپل ماهیبه مقدار لازم
روغن سرخ کردنی2 قاشق غذاخوری
آب نارنج یا آبغوره1 لیوان فرانسوی دسته دار
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد میانه
زردچوبه، نمک و فلفل سیاهبه مقدار لازم
پودر پاپریکا، تخم گشنیز آسیاب شده و پودر سیربه مقدار لازم

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه اشپل ماهی سرخ شده: 20 الی 30 دقیقه

مراحل طرز تهیه اشپل ماهی سرخ شده

مراحل پخت اشپل ماهی سرخ شده تا مقدار زیادی شبیه است؛ با این تفاوت که در طبخ این غذا احتیاجی به تخم مرغ ندارید. طرز تهیه اشپل ماهی سرخ شده به عنوان یک غذای محلی شمالی و جنوبی کاملا یکسان است؛ این غذای خوشمزه یا به قول گیلانی ها (دیبیجا) هم به صورت ساده با آبغوره یا آب نارنج و هم به صورت سوخاری با آرد ذرت طبخ می گردد.

مرحله اول: اشپل ماهی را بشویید

در اولین مرحله از درست کردن اشپل ماهی سرخ شده، کاسه مناسبی را تا نیمه پر از آب سرد کنید و اشپل ماهی یا همان تخم های آزاد نشده ماهی را در این کاسه بگذارید. توجه داشته باشید، اشپل ماهی داخل یک کیسه با غشا نازک در شکم ماهی واقع شده است.

برای شستن اشپل، باید این کیسه محتوی تخم ماهی را در ظرف مناسبی بگذارید و زیر شیر آب سرد کم فشار با دقت بشویید تا خون آن تمیز گردد. سپس، دیواره نازک کیسه را پاره نموده و تخم های ماهی را خارج کنید.

حالا، کاسه را تا نیمه پر از آب سرد کنید و اشپل ماهی را با دست به آرامی ماساژ دهید تا کاملا پاکیزه گردد. محتویات کاسه را در صافی بریزید تا آب اضافی اشپل ماهی خارج شده و کاملا خشک گردد.

مرحله دوم: پیاز را تفت دهید

حالا، پیاز شسته و بدون پوست را به صورت نگینی ریز خرد نموده یا رنده کنید. سپس، مقداری روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت بگذارید. پس از داغ شدن روغن، پیاز خرد شده یا رنده شده را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی گردد.

برای خرید روغن سرخ کردنی و پیاز داغ آماده می توانید به روش های یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله سوم: اشپل ماهی را اضافه کنید

پس از طلایی شدن پیاز، اشپل ماهی شسته شده و خشک شده را نیز به تابه اضافه کنید. این ترکیب را به خوبی هم بزنید تا کاملا سرخ گردد. راستی، در همین مرحله، باید زردچوبه، فلفل سیاه، نمک، پودر پاپریکا ()، پودر سیر () و تخم گشنیز آسیاب شده را نیز در تابه بریزید تا عطر ادویه ها آزاد و بوی زهم اشپل ماهی رفع گردد.

برای خرید زردچوبه، فلفل سیاه، نمک، پودر پاپریکا و پودر سیر می توانید به روش های حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: آب نارنج یا آب غوره را اضافه کنید

در این مرحله از سرخ کردن اشپل ماهی، به مقدار یک لیوان آب نارنج طبیعی یا آبغوره () را نیز در تابه بریزید. درب تابه را ببندید و حرارت را کاملا ملایم کنید تا اشپل ماهی سرخ شده برای 25 الی 30 دقیقه همراه با آب نارنج یا آبغوره به آرامی بپزد و طعم دار و خوشمزه گردد.

برای خرید آبغوره و آب نارنج می توانید به روش های حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله آخر: اشپل ماهی سرخ شده را سرو کنید

پس از گذشت این مدت، اشپل ماهی سرخ شده، پخته و طعم دار شده را در ظرف سرو بریزید و همراه با نان یا برنج کته () سرو نموده و با یا یا با سبزی خوردن نوش جان کنید.

بعلاوه، شما می توانید اشپل ماهی سرخ شده را مثل اشپل ماهی شور () به عنوان مزه با سایر غذاها میل کنید.

طرز تهیه اشپل ماهی سرخ شده سوخاری با آرد ذرت

برای تهیه اشپل ماهی سرخ شده با آرد ذرت، ابتدا باید اشپل ماهی را به همان روشی که در بالا گفتیم بشویید. سپس، مقدار کمی شیر، نمک و پودر فلفل سیاه را در ظرف مناسبی بریزید و با یکدیگر ترکیب کنید.

حالا، مقداری آرد ذرت و پودر سوخاری را نیز در ظرف دیگری با یکدیگر مخلوط کنید. اشپل ماهی را ابتدا در ترکیب شیر، نمک و فلفل بریزید. سپس، تخم های ماهی را از این ترکیب خارج کنید و در مخلوط آرد ذرت و پودر سوخاری بغلتانید.

توجه داشته باشید، اشپل ماهی باید کاملا به این مواد آغشته گردد. سپس، تابه مناسبی را همراه با روغن کم روی حرارت میانه بگذارید. یک عدد پیاز را نگینی نموده یا رنده کنید و در روغن بریزید تا طلایی گردد. چند حبه سیر رنده شده را نیز در تابه بریزید تا با پیاز سرخ گردد.

در ادامه، اشپل ماهی پوشیده در آرد را به تابه داغ اضافه کنید و برای 3 دقیقه تفت دهید تا کاملا طلایی گردد. مقداری آبلیموی تازه را نیز به این ترکیب اضافه نموده و نوش جان کنید.

برای خرید، و می توانید به روش های حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه اشپل ماهی سرخ شده

  • اشپل ماهی را حتما از فروشگاه های معتبر بخرید و از تازه و سالم بودن آن اطمینان یابید.
  • اگر اشپل را شخصا از شکم ماهی بیرون می آورید، مراقب باشید کیسه حاوی تخم ها در مرحله خارج کردن از شکم ماهی پاره نگردد.
  • توجه داشته باشید، اشپل ماهی به خودی خود دارای مقدار زیادی روغن طبیعی است. بنابراین، در هنگام سرخ کردن اشپل ماهی از مقدار کمی روغن بهره ببرید.
  • بسته به ذائقه می توانید مقداری پودر کاری (خواص ادویه کاری) یا دیگر ادویه های دلخواه را نیز به اشپل ماهی سرخ شده اضافه کنید.
  • در صورت تمایل، می توانید مقداری فلفل سبز تند را نیز به صورت نگینی خرد نموده و همراه با اشپل ماهی سرخ کنید.
  • می توانید اشپل ماهی را کوکو کنید. طرز تهیه کوکو اشپل را بلد هستید؟

فوت و فن های خوشمزه شدن اشپل ماهی سرخ شده

طرز تهیه اشپل ماهی جنوب چگونه است؟

روش طبخ اشپل ماهی جنوب سرخ شده هم مشابه طرز پخت اشپل ماهی سفید و عینا مانند همان چیزی است که در دستور بالا برایتان گفتیم.

آیا طرز تهیه اشپل ماهی سالمون با اشپل ماهی های دیگر فرق دارد؟

خیر، روش پخت اشپل ماهی سالمون هم عینا مانند طرز پخت اشپل ماهی قزل آلا و دیگر انواع ماهی است.

طرز شستن اشپل ماهی قزل آلا چگونه است؟

طرز شستن اشپل ماهی قزل آلا عینا مانند روش شست وشوی اشپل ماهی سفید و دیگر انواع ماهی است. طرز شستن اشپل ماهی را در دستور بالا برایتان به تفصیل توضیح دادیم.

منبع: افق کوروش
انتشار: 25 آبان 1403 بروزرسانی: 25 آبان 1403 گردآورنده: xda-developer.ir شناسه مطلب: 2475

به "2 طرز تهیه اشپل ماهی سرخ شده بدون بوی زهم به روش گیلانی ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "2 طرز تهیه اشپل ماهی سرخ شده بدون بوی زهم به روش گیلانی ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید