چه کسانی قارچ سیاه می گیرند؟
به گزارش مجله توسعه دهنده، قارچ سیاه بیماری نادر بوده و پاسخ به این سوال که چه کسانی به قارچ سیاه مبتلا می شوند داده شده است.
به گزارش خبرنگاران، قارچ سیاه بیماری نادری بوده، اما در افرادی که بیماری خاص دارند یا داروهایی مصرف می نمایند که سیستم ایمنی بدن را ضعیف می نماید، رایج است. گروه هایی که بیشتر در معرض این عفونت هستند افرادی هستند که دارای بیماری های دیابت (به خصوص دیابت کتواسیدوز)، سرطان، پیوند عضو، پیوند سلول های بنیادی، نوتروپنی(کم بودن میزان گلبول های سفید)، استفاده طولانی مدت از کورتیکواستروئیدها، استفاده از داروهای تزریقی، میزان بیش از میزان آهن در بدن (هموکروماتوز)، آسیب های پوستی، سوختگی، زخم و نارس بودن و وزن کم هنگام تولد دارند.
چگونه کسی به قارچ سیاه مبتلا می گردد؟
وقتی افراد در معرض بیماری های قارچی محیط قرار بگیرند، به قارچ سیاه مبتلا می شوند. مثلا شکل های عفونی ریه یا سینوسی این قارچ می تواند بعد از استشمام هاگ های آن از هوا رخ دهد. عفونت پوستی هم می تواند پس از ورود قارچ به پوست به وسیله خراش، سوختگی یا نوع دیگری از آسیب پوست ایجاد گردد.
آیا قارچ سیاه واگیر دار است؟
خیر. قارچ سیاه نمی تواند بین افراد یا انسان و حیوانات منتقل گردد.
چگونه می توانیم ریسک مبتلا به قارچ سیاه را کاهش دهیم؟
جلوگیری از ابتلا به این بیماری می تواند سخت باشد زیرا این قارچ در هوا پخش است و بعلاوه واکسنی هم برایش وجود ندارد. برای افرادی هم که سیستم ایمنی ضعیفی دارند راه هایی هست که احتمال ابتلای آن ها را به قارچ سیاه کاهش دهد مثل باید از خودشان در برابر محیط محافظت نمایند یعنی، از محیط های پر گرد و غبار دوری نمایند و اگر نمی توانند از ماسک N95 استفاده نمایند، از تماس با فاضلاب و آب های آلوده اجتناب نمایند و از انجام دادن کارهایی که تماس مستقیم با گرد و خاک دارد مثل باغبانی خودداری نمایند و اگر نتوانستند حتما کفش، شلوار بلند، لباس آستین بلند و دستکش بپوشند و برای جلوگیری از عفونت پوستی، حتما محل زخم را به خوبی با آب و صابون تمیز نمایند بخصوص اگر آلوده شده باشد.
داروهای ضدقارچ
افرادی که ریسک بالایی برای ابتلا به قارچ سیاه دارند (پیوند عضو یا پیوند سلول های بنیادی داشتند)، پزشک آن ها می تواند داروهایی را برای جلوگیری از قارچ سیاه یا سایر بیماری های عفونی تجویز کند.
منبع: فرارو