پیشنهاد نوروزی؛ بازی موبایل Alto039s Adventure
به گزارش مجله توسعه دهنده، خبرنگاران - سید هادی هادیان: اولین بازی از سری Alto با نام Altos Adventure در سال 2015 منتشر شد. این بازی به لطف حال و هوای متفاوتش نسبت به بازی های مشابه، به سرعت توانست جایگاه ویژه خود را در میان بازیکنان و منتقدین پیدا کند. این محصول Noodlecake Studios به جای اینکه بخواهد مثل بیشتر بازی های سبک رانر پلتفرم گوشی های هوشمند یک گیم پلی تکراری صرفا برای سودآوری به وسیله خریدهای درون برنامه ای ارائه کند، تمرکز خود را روی عرضه اثری متفاوت، آرامش بخش و در عین حال چالش برانگیز گذاشت و همین مسئله باعث خوشنامی آن شد.
با وجود اینکه مدت زیادی از عرضه Altos Oddyssey، دومین بازی سری، نمی گذرد، اما این بازی با حفظ هر آنچه Altos Adventure را محبوب نموده بود و اضافه کردن بخش های نو و مجذوب کننده به گیم پلی آن، توانست دنباله ای بسیار خوب و قابل احترام برای سری باشد.
توصیف آنچه در این بازی اتفاق می افتد بسیار ساده است؛ شما کنترل یک اسکیت سوار را بر عهده دارید که در صحرای زیبای بی خاتمهیی به اسکیت سواری مشغول است. این صحرا از محیط های متفاوتی همانند معابد باستانی، آبشار ها و چندین منطقه دیگر تشکیل شده و در آن اشیا و جانوران مختلفی به چشم می خورند که بعضا به یاری شما خواهند آمد یا مهارت های شما را به چالش خواهند کشید.
در این بازی شخصیت شما به صورت اتوماتیک به حرکت درمی آید، اما این قابلیت را دارید تا با ضربه زدن به صفحه نمایشگر او را وادار به پرش کنید. یکی از حرکات بسیار پرکاربرد بازی، پشتک وارو زدن است که آن را می توانید با نگه داشتن انگشت خود روی صفحه انجام دهید. پشتک زدن یا انجام هرگونه حرکت نمایشی در بازی باعث می شود سرعت شخصیتتان بیشتر شود.
مقدار شال شخصیت نشان دهنده مقدار سرعت او است که البته با گذر زمان سرعت وی دوباره به حالت اولیه برمی شود. در نظر داشته باشید که بازی شما را وادار به انجام حرکات نمایشی و بالاتر بردن سرعت نمی نماید، اما برای عبور از بعضی موانع و پرش از دره ها ضروری است سرعت حرکت از مقداری خاص بیشتر باشد. نپریدن از روی موانع در شرایطی خاص، افتادن به درون دره ها و فرود نیامدن صحیح بعد از اجرای پشتک شما را از حرکت بازمی دارد و این بدین معنا است که بازی به سرانجام رسیده.
نقطه قوت
یکی از نقاط قوت Altos Odyssey آن است که بخش آموزشی این بازی بسیار خوب ابعاد و زوایا گیم پلی را به شما آموزش می دهد. به جز حرکات اولیه، بخش آموزشی به حرکاتی مثل پشتک زدن، اسکیت سواری روی دیوار و سایر قابلیت ها می پردازد. شما می توانید در بخش آموزشی تا آنجا که دلتان می خواهد به موانع برخورد کنید و به زمین بخورید؛ این بخش آنقدر یک حرکت را برای شما تکرار می نماید تا مطمئن شود حسابی آن را یادگرفته اید. در بخش آموزشی بازی راجع به آیتم ها یا روش خریداری شخصیت ها، قابلیت ها یا ارتقای آیتم ها شرح خاصی داده نمی شود که البته حرکتی آنچنان مرسوم، به خصوص در میان بازی ها موبایل، نیست.
در صورتی که آشنایی خاصی با این بازی یا نسخه پیشین آن ندارید، باید بدانید که Altos Odyssey همانند بازی های Subway Surfers یا Temple Run، یک بازی رانر بی خاتمه است. از آنجایی که این دسته از بازی ها بعد از مدتی کوتاه برای بازیکنان خسته کننده می شوند، به وضوح می توان دید که Noodlecake Studios کوشش نموده با قرار دادن المان های متفاوت در بازی، بتواند آن را برای مدتی طولانی مجذوب کننده نگه دارد.
در مراحل اولیه بازی، شما با آیتم هایی روبه رو می شوید که در طی سفرتان در دل صحرا می توانید جمع آوری کنید. این آیتم ها شامل سکه های بزرگ که شامل چند سکه هستند، کوزه ها که چندین سکه در آن ها جمع آوری شده، آهن رباها که با آن ها راحت تر می توانید سکه ها را جمع آوری کنید و گل های لوتوس که با استفاده از آن ها می توانید بعضی موانع سنگی را بشکنید، می شود. با وجود اینکه جمع آوری این آیتم ها مسیر را برای شما هموارتر می نماید، اما هیچ یک از آن ها تاثیر به خصوصی در روند بازی نمی گذارد. از سکه های موجود در این بازی می توان برای خرید آیتم ها و زنده کردن دوباره شخصیتتان بعد از برخورد یا سقوط استفاده کرد. درست مثل باقی آیتم ها، سکه ها برای پیشروی در بازی ضروری نیستند؛ پس خیالتان راحت باشد؛ از این نظر که با یک بازی پول محور که تمام هدفش مجبور کردن بازیکن به خرید درون برنامه است، روبرو نیستید.
در منوی اصلی بازی، بخشی به نام کارگاه وجود دارد که شما در آن می توانید سکه های به دست آمده را خرج کنید. در کارگاه می شود در ازای پرداخت سکه، قدرت آیتم هایی همانند آهنربا و گل لوتوس را تقویت یا آیتم های کاربردی نوی نظیر رادیو، قطب نما و وینگ سوییت که هرکدام قابلیت منحصربه فرد خود را دارند، تهیه کرد. شما در صورت تمایل این قابلیت را دارید تا با پرداخت پول واقعی از شر تبلیغاتی که هر از چند گاه یکبار در بازی ظاهر می شوند خلاص شوید، سکه های بیشتری خریداری کنید یا شال دوبرابر کننده سکه ها را برای شخصیت خود تهیه کنید.
با تمامی این اوصاف، تنها قرار دادن چندین آیتم و حرکات مختلف برای نگه داشتن بازیکنان کافی نیست و سازندگان Altos Odyssey هم به این مسئله اندیشیده اند. این بازی از همان سطح اول، سه ماموریت خاص را به شما واگذار می نماید که با پشت سر گذاشتن همه آن ها، سطح شخصیتتان را بالاتر می برید و سه ماموریت دیگر دریافت می کنید. این ماموریت ها به نسبت درجه سختی یا حرکاتی که باید انجام دهید با هم تفاوت هایی دارند. در مراحل ابتدایی ماموریت های ساده ای همانند پیدا کردن یک سکه بزرگ یا شکستن یک کوزه به شما محول خواهد شد، اما رفته رفته این ماموریت ها دشوارتر می شوند؛ برای مثال باید بیش از دو پرنده بهشتی را در یک بار بازی پیدا کنید یا بدون وقفه دو پشتک بزنید که آنقدرها هم که به نظر می رسند، کارهای ساده ای نیستند. به طور کلی 180 ماموریت در این بازی واقع شده است و همین مسئله می تواند شما را برای مدت زیادی با این بازی سرگرم کند.
شخصیت های متفاوت
با بالاتر بردن سطح خود، شخصیت ها، محیط ها و عوامل محیطی نوی در بازی در دسترس قرار می گیرند. این شخصیت های نو هر کدام قابلیت هایی متفاوت دارند که برای به انجام رساندن بعضی ماموریت ها مناسب ترند؛ مثلا یکی از شخصیت ها سریع تر پشتک می زند، یکی از بقیه سریع تر است و دیگری می تواند در حین پرش دوباره بپرد. این عنصر که کمتر در بازی های این سبک به چشم می خورد، به یکی از نقاط قوت Altos Odyssey تبدیل شده و باعث می شود بیشتر بخواهید با این بازی سر و کله بزنید و آن را به سبک دلخواه خودتان تجربه کنید.
امکان ندارد کسی تصمیم بگیرد راجع به Altos Odyssey صحبت کند و به گرافیک فوق العاده آن اشاره نکند. گرافیک این بازی با فاصله ی زیاد، برترین عنصر آن به شمار می رود. در طراحی جنبه بصری این بازی بیشتر از آنکه به ساخت دنیایی فانتزی پرداخته شود، تمرکز روی اتمسفر سازی گذاشته شده و به حق که نتیجه نهایی بسیار قوی از آب درآمده. وضع آب و هوا در بازی متغیر است و این نکته به همراه گذر و تغییر زمان در دنیای بازی، تصاویری چشم نواز را خلق می نماید و حال و هوایی تازه به بازی می دهد. جلوه بصری هنری این بازی در عین تمام زیباییش یک نقطه منفی هم دارد؛ وقتی در دنیای بازی شب می شود، ممکن است شخصیت خود را در بعضی محیط های شلوغ گم کنید؛ پس توصیه می شود نور صفحه نمایشگر خود را در تناسب با پس زمینه بازی تنظیم کنید.
صداگذاری و فضاسازی محیطی به قدری در این بازی خوب و با جزئیات کار شده که توصیه می شود برای تجربه بهتر بازی، حتما از هندزفری بهره ببرید. من به شخصه عادت دارم در حین بازی کردن آثاری از این قبیل به جای صدای بازی به پلی فهرست مخصوص خودم گوش دهم، اما صداگذاری و موسیقی این اثر چنان تاثیر مثبتی بر اتمسفر آن گذاشته که به هیچ عنوان از آن نمی توان گذشت. اگر بخواهیم جلوه بصری اثر را بزرگ ترین نقطه قوت Altos Odyssey بشماریم، صداگذاری آن بدون هیچ حرفی باید در دومین مرتبه قرار بگیرد.
یکی دیگر از عناصر قدرتمند بازی Altos Odyssey، حالت Zen Mode آن است. در این حالت خبری از ماموریت، امتیاز و مردن نیست. در حالت ذن شما از شر چالش های بازی در امان هستید و دیگر خبری از باختن نیست. این حالت به شما اجازه می دهد تا هر وقت که می خواهید از گیم پلی، موسیقی آرامش بخش و گرافیک زیبای بازی لذت ببرید؛ البته با این حال هنوز ممکن است جایی به جسمی برخورد کنید یا فرودی ناموفق داشته باشید که البته در این صورت تنها با یک بار ضربه زدن بر صفحه نمایشگر شخصیتتان دوباره برمی خیزد و می توانید به بازی کردن ادامه دهید.
پ
منبع: برترین ها