خوردن هندوانه در روزهای گرم تابستان را از قلم نیاندازید

به گزارش مجله توسعه دهنده، گیاه هندوانه گیاهی یک ساله و علفی متعلق به گونه های مختلف جنس Citrullus از خانواده کدوئیان است. خاستگاه این گیاه، جنوب آفریقا است ولیکن امروزه در ایران به مقدار فراوان کاشته می گردد. این گیاه دارای ساقه پیچکدار، برگ هایی با بریدگی های عمیق و منقسم به لوب های مدور، گل های زردرنگ و میوه آبدار است. در گذشته به این میوه تربوزه می گفته اند.

خوردن هندوانه در روزهای گرم تابستان را از قلم نیاندازید

هندوانه میوه ای شیرین و آبدار است که مصرف آن علاوه بر برطرف تشنگی و تامین آب بدن به دلیل محتوای آب بالا (هر 100 گرم هندوانه حاوی 93 درصد آب)، حاوی مقادیر قابل توجهی املاح و ویتامین ها شامل آهن، پتاسیم، ویتامین آ، ویتامین ث، تیامین، ریبوفلاوین و نیاسین است. مصرف یک لیوان آب هندوانه، 20 درصد احتیاج روزانه به ویتامین ث و 14 درصد احتیاج روزانه به ویتامین آ را تامین می نماید.

بخش گوشتی قرمز رنگ هندوانه حاوی آنتی اکسیدان لیکوپن است. رنگدانه لیکوپن اثرات آنتی اکسیدانی قوی دارد. این آنتی اکسیدان به تمامی نقاط بدن وارد می گردد و رادیکال های آزاد را خنثی می نماید.

پوست هندوانه نسبت به بخش گوشتی آن، حاوی آب و شکر کمتر و میزان فیبر بیشتری است. علاوه بر خواص بخش گوشتی هندوانه، تحقیقات نشان داده است قسمت سفید پوست این میوه حاوی مقدار زیادی اسیدآمینه سیترولین است که با مکانیسم اتساع سرخرگ ها، می تواند سبب بهبود گردش خون گردد.

همچنین نتایج مطالعات نشان دهنده نقش مهم سیترولین در سیکل اوره بدن می باشد، به این ترتیب که سیترولین قادر است نیتروژن خون را جذب و آن را به ادرار تبدیل کند. این آمینو اسید همچنین قادر است اسیدآمینه آرژینین فراوری کند که در افراد دچار کمبود این اسیدآمینه مفید می باشد. آرژینین همچنین می تواند رشد ماهیچه ها را بهبود داده، سیستم ایمنی را تحریک کند و با خستگی مبارزه کند.

در طب چینی، پوست هندوانه دارای کاربرد وسیعی در پاک زدایی اثرات گرما بر پوست و سم زدایی بدن است.

از دیدگاه طب ایرانی، هندوانه دارای مزاج سرد و تر است و مصرف آن در افراد سردمزاج مناسب نیست. در صورت تمایل افراد سردمزاج به خوردن هندوانه، بهتر است هندوانه همراه با عسل یا شکر میل گردد. آب هندوانه به عنوان مسکن تشنگی، مدر و خنکی در بیماران مبتلا به تب و بیماری های عفونی کاربرد دارد. مربای پوست هندوانه نیز جهت تقویت هضم توصیه گردیده است.

با توجه به خواص مورد انتظار از پوست هندوانه، فراوری عصاره ها و مکمل های تغذیه ای حاوی پوست هندوانه برای درمان این نوع کمبود مورد توجه است.

تخم هندوانه نیز دارای اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع (اولئیک اسید و لینولئیک اسید) است که مصرف خوراکی دارد.

در مجموع، هندوانه دارای آب فراوان، انرژی اندک و مواد مغذی بیشتر نسبت به سایر میوه ها بوده و اثرات مفیدی در بهبود سلامتی بدن دارد. در صورت مصرف به اندازه و مناسب، هندوانه می تواند خواص مفیدی برای فرد مبتلا به دیابت داشته باشد. البته با توجه به اینکه مصرف هندوانه همراه سایر میوه ها که شاخص گلیسمیک بالا دارند می تواند موجب افزایش قند خون به میزان خطرناک گردد، بنابراین مبتلایان به دیابت بهتر است که با پزشک یا یک متخصص تغذیه در این زمینه مشورت نموده و هدایت بگیرند.

بهترین زمان مصرف هندوانه، بین دو وعده غذا یعنی تقریبا سه ساعت بعد از غذا و یک ساعت قبل از غذا است. مصرف هندوانه همراه یا بلافاصله بعد از خوردن غذا، سبب ایجاد اختلال در هضم می گردد.

منبع: mehrnews.com
انتشار: 12 شهریور 1397 بروزرسانی: 5 اردیبهشت 1399 گردآورنده: xda-developer.ir شناسه مطلب: 24

به "خوردن هندوانه در روزهای گرم تابستان را از قلم نیاندازید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خوردن هندوانه در روزهای گرم تابستان را از قلم نیاندازید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید