حضور 142 راهنمای گردشگری در همدان
به گزارش مجله توسعه دهنده، خبرنگاران/همدان مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان از میزبانی همدان به عنوان پیش تور کنوانسیون راهنمایان گردشگری جهانی اطلاع داد.
اگر علاقمند به دریافت بهترین خدمات کار با ویزای توریستی کانادا هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم ویزای تحصیلی کانادا، با دریافت مشاوره رایگان از مجربترین تیم مهاجرتی کانادا، بهترین مسیر را به سوی دانشگاه های کانادا انتخاب و طی کنید.
به گزارش خبرنگاران، علی مالمیر سه شنبه 28 دی در جمع خبرنگاران به مناسبت برگزاری هفدهمین کنوانسیون راهنمایان گردشگری جهانی به میزبانی همدان، با بیان اینکه در فصل سرد سال جاری بیشترین حجم کاری برای اداره کل میراث فرهنگی استان ایجاد شده است، مطرح نمود: در تاریخ 6، 7 و 8 بهمن ماه سال جاری میزبان پیش تور هفدهمین کنوانسیون راهنمایان گردشگری جهانی هستیم.
وی با اشاره به اینکه استان همدان به لحاظ جاذبه ها و صندلی تاریخی و طبیعی که در سطح کشور دارد، هنوز نتوانسته ظرفیت های خود را در خارج از مرزها به مخاطبان معرفی کند، اعلام کرد: یکی از بازارهای هدف گردشگری استان، بازار گردشگری خارجی است بنابراین احتیاج است در برنامه ها به گونه ای موضوع را مدنظر قرار دهیم.
مالمیر با بیان اینکه برای تبلیغات با محدودیت اعتباری در کل کشور روبرو هستیم، اضافه نمود: باید به دنبال راه های خلاقانه و اثربخش در این حوزه باشیم تا بتوانیم با هزینه های کمتر و اثربخشی بیشتر ظرفیت های استان را معرفی کنیم و و رهاوردی برای گردشگری خارجی داشته باشیم.
وی به ظرفیت های موجود استان اشاره و توضیح داد: متأسفانه استان نتوانسته از ثبت جهانی آثار خود بهره مند گردد و این امر یکی از موضوعات مهم استان است که به عنوان یک برند می تواند برای ایجاد تقاضای گردشگری خارجی که با مطالعه و جستجو در سایت های مختلف به مکانی سفر می نمایند، محرک و مبلغ باشد.
مالمیر تأکید کرد: این موضوع اولویت اساسی اداره کل میراث فرهنگی بوده و به عنوان یک مطالبه عمومی استان و فعالان همدان در سطح ملی مطرح شده است به طوریکه در هفته گذشته پرونده اولیه و چند بُعدی دره ارزانفود در بحث بافت متنوع، منظر اجتماعی و تاریخی و شهر زیرزمینی پس از مدت 6 ماه با بهره گیری از ظرفیت کارشناسان داخل استان تشکیل و تکمیل و به تهران ارسال شده است.
وی ادامه داد: راهبرد دیگر در صورت تأمین اعتبارات، فراوری محتوا در فضای مجازی است به این علت که وقتی در فضای مجازی جستجو می کنیم مطلبی درباره همدان، تأسیسات و جاذبه ها وجود ندارد بنابراین احتیاج است فراوری محتوا داشته باشیم.
مالمیر درباره اهمیت برگزاری رویدادهای بین المللی مطرح نمود: این رویداد بین المللی از 2 منظر دارای اهمیت است؛ اول اینکه یکی از ابزارهای معرفی استان در خارج از کشور حضور گردشگران خارجی است به ویژه اگر این افراد، موثر باشند و حوزه نفوذ کاری آنان گسترده باشد، از سوی دیگر با برگزاری این رویدادها زیرساخت های استان آنالیز شده و معین می گردد آیا آورده ای برای استان دارند یا نه؟
وی با بیان اینکه انجمن ها و تشکل های گردشگری سرمایه های اصلی حوزه میراث فرهنگی هستند، مطرح نمود: رویدادی که میزبان آن هستیم به همت یکی از تشکل های استان به نام انجمن صنفی کانون راهنمایان گردشگری استان فراهم شده و همدان به عنوان یکی از استان های مقصد برای کنوانسیون انتخاب شده است.
مالمیر با اشاره به اینکه افراد شرکت نماینده در کنوانسیون همگی راهنمایان گردشگری و فعالان این حوزه در عرصه بین المللی هستند، اظهار کرد: این افراد مخاطبان ما هستند و با شناخت از استان همدان به عنوان افراد مرجع می توانند این شناخت را به خوبی منتقل نموده و گسترش دهند و صرف یک گردشگر به اینجا نمی آیند.
وی با اشاره به نقدهای وارد بر متناسب نبودن زیرساخت های استان با گردشگری خارجی، اضافه نمود: درست است که زیرساخت های استان جوابگوی تمام احتیاجهای گردشگری نیست و باید در ابعاد مختلف گسترش پیدا کند اما ضعیف هم نیست و انتخاب استان همدان به عنوان مقصد گردشگری در کنوانسیون و میزبانی از 142 نفر از راهنمایان نشان دهنده این امر است.
وی ادامه داد: در تاریخ 6 بهمن ماه با توجه به اینکه ظرفیت اقامتی 2 استان دیگر فراهم نبود، بار اقامت مسئولان کنوانسیون بر عهده همدان است و این امر نشان دهنده آن است که همدان زیرساخت های خوبی داشته و با توجه به اینکه تا کنون این حجم میهمان خارج از کشور نداشته ایم، می تواند میزبان رویدادهایی با این گستردگی باشد.
وی با اشاره به همکاری و همت و حمایت انجمن صنفی راهنمایان گردشگری استان، بخشی از تأسیسات استان مانند متل الماس مجموعه گنجنامه و هتل باباطاهر و اتاق بازرگانی در برگزاری کنوانسیون، اعلام کرد: به لحاظ فرآیند کاری در برنامه ریزی و آمادگی میزبانی نسبت به باقی استان ها جلو هستیم.
وی ادامه داد: زمان محدود حضور میهمانان و فصل سردی که داریم پیش بینی بازدید از جاذبه های داخل استان را داریم و مابقی آثار استان را در قالب های مختلف مانند برپایی نمایشگاه عکس، فراوری محتوا و ... معرفی می کنیم و به نوعی آثار و جاذبه ها را در قالب اقلام فرهنگی در اختیار آنان قرار می دهیم که هنگام بازگشت به وطن خود آثار استان را همراه داشته باشند و به صورت برجسته همدان در ذهن آنان ماندگار گردد.
مالمیر به نقش رسانه ها اشاره نمود و گفت: رسانه ها مانند کارهای گذشته یاری نماینده در مطرح شدن استان بوده و تکمیل نماینده ره آورد و ستانده از این موضوع برای استان هستند.
وی تأکید کرد: تمرکز بر انجام کارهایی است که دارای اثربخشی برای استان است و دنبال انجام کارهایی که رنگ و بوی نمایشی بیشتری دارد، نیستیم و از طرف دیگر محدودیت های اقتصادی و اعتباری و زمانی که وجود دارد حرکت را به سمت بهره وری و اثربخشی راهنمایی می نماید.
مالمیر به کنگره تاریخ معماری و شهرسازی نیز اشاره و مطرح نمود: برنامه دیگری که همزمان با کنواسیون در همدان اجرا می گردد برگزاری چهارمین کنگره تاریخ معماری، شهرسازی ملی در تمام استان هاست و ماحصل آن در یک کنگره ملی نشان داده خواهد شد و این کنگره در همدان در تاریخ 6 و 7 بهمن ماه برگزار خواهد شد.
وی به سابقه دیرینه استان همدان در تاریخ تمدن اشاره و تأکید کرد: معتقدیم همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین است و به علت همین دیرینگی، سبقه معماری، ظرفیت بالا و تاریخ پر عظمتی که دارد، باید نسبت به استان های دیگر کنگره ای در شأن استان برگزار گردد.
مالمیر به تعداد مقالات ارسالی اشاره نمود و اضافه نمود: میزان مقالات و استقبال از کنگره بسیار خوب بوده به طوریکه تا کنون 85 چکیده مقاله و 70 اصل مقاله وصول شده و 59 مقاله پذیرفته شده است که جزء استان های اول هستیم. طراحی پوستر کنگره همدان نیز رتبه 4 کشوری را به خود اختصاص داده و در حاشیه کنگره نمایشگاه و کارگاه داریم تا برای فعالان این عرصه و دانشجویان بسیار جذاب باشد.
وی به همکاری و حمایت دستگاه های دولتی در این راستا اشاره نمود و گفت: دانشگاه بوعلی سینا و دانشگاه های دیگر استان، شهرداری، سازمان نظام مهندسی، بنیاد مسکن، استانداری و سازمان برنامه و بودجه در برگزاری این کنگره همکاری داشته اند.
وی با بیان اثربخشی کنگره به جنبه پژوهشی تاریخ معماری استان، اضافه نمود: یکی از مزیت های استان وجود بناها و معماری های خاصی است که می توان به دستکندها و معماری زیرزمینی تا معماری معاصر و بناهای تاریخی اشاره نمود و این کنگره می تواند مستنداتی برای استان باقی بگذارد.
مالمیر به حضور همدان در دهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته در تهران نیز اشاره نمود و گفت: دهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته از تاریخ 18 تا 21 بمهن ماه در تهران برگزار می گردد به طوریکه تفاوت نمایشگاه سال جاری با سال های گذشته در این است که به صورت منطقه ای است و بخشی از نماشگاه به استان های همدان، کرمانشاه، مرکزی و کردستان اختصاص داده شده است.
وی درباره جشنواره زمستانی نیز اعلام کرد: سیاست اداره کل این است که استفاده از منابع دولتی و برگزاری جشنواره دارای اثربخشی نبوده و به لحاظ قانونی و اعتباری صحیح نیست که اعتبارات دولتی به علت روبروه با محدودیت های شدید، در این حوزه هزینه گردد و از طرف دیگر نتواند آورده ای برای استان داشته باشد بنابراین سیاست بر این است از بخش خصوصی داخل یا خارج استان و کسانی که علاقمند به سرمایه گذاری و استفاده از ظرفیت استان برای برگزاری جشنواره ها در هر فصل به ویژه فصل زمستان هستند، یاری بگیریم و به عنوان یک دستگاه دولتی حمایت و همکاری لازم برای جذب همکاری دستگاه های مختلف و اخذ مجوزهای لازم داشته باشیم.
وی اضافه نمود: زمستان سال جاری دو درخواست برای جشنواره زمستانی با موضوع بخش خصوصی داشته ایم که شامل برگزاری مسابقه و جشنواره آدم برفی، جشنواره بادبادک ها، نمایشگاه صنایع دستی و سوغات، جشنواره غذا، مسابقه نقاشی بچه ها و کنسرت خنده بوده و زمان اجرای آن نیز 6 تا 23 بهمن ماه پیش بینی شده است.
وی گفت: در اسفندماه نیز با یاری بخش خصوصی نوروز را متفاوت از سال های قبل خواهیم داشت و نوروزگاه و آداب و رسوم استان را با هدف پررنگ شدن نوروز برگزار خواهیم کرد و امیدواریم با شرایط آب و هوایی مناسب در آن موقع شاهد استقبال بیشتری از گردشگران باشیم.
منبع: خبرگزاری ایسنا