ایران، کشوری الگو در میزبانی از پناهجویان است
به گزارش مجله توسعه دهنده، کمیسیاریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، در گزارشی از شرایط پناهجویان افغان در جهان، از تلاش ها و اقدامات جمهوری اسلامی در میزبانی از حدود 3.6 میلیون پناهجوی افغان قدردانی و ایران را کشوری الگو برای میزبانی از پناهجویان معرفی کرد.
به گزارش خبرنگاران، کمیسکمکای عالی سازمان ملل در امور پناهجویان و آوارگان، در گزارش از شرایط پناهجویان افغان در جهان، از تلاش ها و اقدامات ایران در میزبانی از حدود 3.6 میلیون پناهجوی افغان قدردانی کرد و ایران را کشوری الگو برای میزبانی از پناهجویان معرفی کرد.
در این گزارش تصویری از حضور بچه ها افغان در مدارس ایرانی منتشر شده و آمده است: جهان نباید تلاش ها، نقش و سهمی را که ایران در مدت بیش از 40 سال برای میلیون ها پناهجوی افغان ایفا کرده، فراموش کند.
در این گزارش آمده است: ایران میزبان حدود یک میلیون پناهجوی افغان بوده که علاوه بر حدود 2.6 میلیون شهروند افغان بدون مدرک و یا شهروندان با پاسپورت افغان می باشد.
در ادامه این گزارش عنوان شده که آژانس پناهندگان سازمان ملل خواستار اعلام تعهد دوباره از سوی جامعه جهانی برای حمایت از میلیون ها شهروند افغانستان و همچنین از سوی کشورهای میزبان شهروندان افغان شد.
ایندریکا راتواته مدیر بخش آسیا و اقیانوسیه کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل که اخیرا سفر یک هفته ای خود به ایران را به پایان رسانده، در این رابطه بیان کرد: اکنون بیشتر از هر زمان دیگری نیاز به حمایت از پناهجویان افغان با سالها مناقشه است.
لازم است به این پناهجویان اطمینان داده شود که آنها فراموش نشده اند. تمامی بازیگران بین المللی این مسئولیت را دارند تا به همکاری با افغانستان برای تضمین صلح پایدار و همچنین حمایت از کشورهای میزبان پناهجویان افغان ادامه دهند.
وی اضافه کرد: جامعه جهانی نباید کمک ها و حمایت های ایران را که برای بیش از 40 سال در اختیار میلیون ها پناهجوی افغان قرار داده شده، فراموش کند. حضور و فعالیت پناهجویان افغان در نظام آموزشی ایران، اجازه یافتن برای برخورداری از خدمات بهداشت و درمان در ایران و همچنین دسترسی به خدمات بانکی ایران و کار کردن در این بخش از جمله حمایت ها و کمک های جمهوری اسلامی ایران به پناهجویان افغان بوده که الگویی برای دیگر کشورها محسوب می شود.
کمیسکمک عالی امور پناهندگان سازمان ملل نگران است که افزایش بیشتر خشونت ها در افغانستان منجر به آواره شدن بیشتری از شهروندان افغان و همچنین مهاجرت شهروندان بیشتر به کشورهای همسایه و فراتر از آن شود.
فقدان منابع و بودجه لازم، توانایی این نهاد سازمان ملل و همچنین جمهوری اسلامی ایران برای حفظ و همچنین افزایش اقدامات بشردوستانه در قبال پناهجویان افغان را محدود کرده است.
منبع: ایرنا
منبع: جام جم آنلاین