9 روش نگهداری بلال خام و پخته برای طولانی مدت

به گزارش مجله توسعه دهنده، چطور ذرت و بلال را برای مدت طولانی تازه و سالم نگه داریم؟ بلال یا ذرت، یکی از غلات خوشمزه، پر کاربرد و بسیار مفید برای سلامتی است که به شکل های مختلف می توان در رژیم غذایی سالم و مغذی جای داد. در تابستان و ماه شهریور پای بلال های تازه به بازار باز می گردد. شما می توانید تا اواخر مهر ماه از طعم بلال های تازه لذت ببرید ولی به شکل های مختلف می توانید ذرت را برای چند روز، چند هفته و چند ماه نگهداری کنید. در این مقاله از در ما روش های نگهداری بلال برای طولانی مدت را به شما آموزش خواهیم داد.

9 روش نگهداری بلال خام و پخته برای طولانی مدت

روش های نگهداری بلال برای طولانی مدت

بلال یا ذرت را می توانید به روش های متنوعی مثل نگهداری ذرت به صورت خام، آبپز، پخته، کنسروی، ترشی و خشک کردن نگهداری کنید. بعلاوه بلال ها را می توانید در یخچال، در فریزر یا به صورت کنسروی و حتی ترشی ذرت برای مدت بیشتری نگه دارید.

در ادامه روش های نگهداری بلال برای طولانی مدت و اصول آماده کردن و نگهداری آن را خواهیم گفت.

نگهداری بلال برای طولانی مدت در یخچال

اگر می خواهید بلال را به صورت خام و در یخچال نگهداری کنید، باید ظرف نهایت 1 هفته بلال را مصرف کنید. برترین زمان مصرف، 3 تا 5 روز بعد از قرار دادن بلال ها در یخچال است. بعد از این مدت، بلال ها تازگی و رطوبت خود را از دست می دهند و سفت و خشک می شوند. این در صورتی است که بلال ها پوست یا غلاف رویشان جدا نشده یا آسیب ندیده باشد. اگر پوست بلال ها را بگیرید، باید نهایت ظرف 24 ساعت، بلال ها را بهره ببرید.

برای نگهداری بلال خام در یخچال، ابتدا از سالم بودن بلال ها مطمئن شوید. سپس بلال ها را بدون اینکه پوستشان را بگیرید، به صورت شسته نشده، در پاکت فریزری یا پاکت زیپ کیپ قرار دهید و در طبقه سبزیجات بگذارید.

پاکت را طوری کیپ کنید که به آنها هوا نفوذ نکند و رطوبت ذرت از بین نرود. این ذرت ها را در عرض یک هفته مصرف کنید. اگر می خواهید بلال را برای مدت بیشتری نگه دارید، باید بلال ها را در فریزر بگذارید.

نگهداری بلال در فریزر

برای اینکه بتوانید از طعم ذرت برای چند ماه لذت ببرید، می توانید ذرت را فریز کنید. برای فریز کردن بلال، می توانید ذرت ها را دانه کنید یا با ساقه و به صورت دانه نشده، آنها را فریز کنید.

نگهداری بلال برای طولانی مدت با ساقه

در این روش، ابتدا پوست بلال را جدا کنید. می توانید ساقه پایین بلال را هم کوتاه تر کنید یا کلا جدا نکنید. ریشه های بلال ها را جدا کنید و بلال ها را به خوبی بشویید. سپس بلال ها را با دستمال خشک کنید تا رطوبت آنها گرفته گردد. سپس ساقه های بلال را در مقدار های دلخواه خرد کنید یا به صورت درسته، در پاکت های فریزری یا پاکت زیپ کیپ قرار دهید.

مراقب باشید که در این روش، نباید بلال ها، پوست و آب اضافه داشته باشند. بلال های بسته بندی شده را در فریزر بگذارید و برای استفاده، از قبل آنها را بیرون بیاورید تا یخ زدایی شوند. سپس به روش دلخواه، آنها را بهره ببرید.

نگهداری بلال به صورت دانه شده

برترین روش نگهداری بلال برای طولانی مدت، فریز کردن آن به صورت دانه شده است. اگر ذرت ها را دانه کنید، می توانید به راحتی در طرز تهیه انواع سوپ، انواع غذا، و خوراکی های دیگر با ذرت، از آنها بهره ببرید. در ادامه مراحل نگهداری بلال برای طولانی مدت به صورت جوشانده را دنبال کنید.

مرحله اول: ذرت ها را دانه کنید

برای دانه کردن بلال ها، ابتدا پوست یا غلاف روی بلا ل ها را جدا کنید. با چاقو، یک ردیف افقی یا عمودی از دانه های ذرت را جدا کنید و با دست، بقیه دانه ها را جدا کنید. با یاری این روش دانه کردن ذرت، دانه های ذرت سالم تر می مانند و له یا خرد نمی شوند. دانه های ذرت را بشویید و در یک قابلمه بریزید. در یک قابلمه دیگر، مقداری آب سرد و یخ بریزید و کنار دستتان بگذارید.

مرحله دوم: ذرت ها را بجوشانید

در قابلمه ای که ذرت ها را ریخته اید، آب بریزید تا روی آنها را بپوشاند. سپس قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید آب داخل قابلمه بجوشد. 3 دقیقه بعد، ذرت های داخل قابلمه را آبکش کنید. می توانید یک قابلمه آب روی حرارت بگذارید تا بجوشد، سپس ذرت ها را در آب در حال جوش بریزید و 3 دقیقه صبر کنید تا ذرت ها نرم شوند.

مرحله سوم: ذرت ها را بلانچ کنید

بعد از آبکش کردن ذرت ها، بلافاصله ذرت ها را در قابلمه حاوی آب سرد و یخ بریزید. 1 دقیقه صبر کنید و دوباره ذرت ها را آبکش کنید. به این روش بلانچ کردن می گویند. مزیت بلانچ کردن این است که ذرت ها ظاهر خود را حفظ می نمایند و زیادی له نمی شوند. بعلاوه در صورتی که باکتری ها و میکروب هایی در ذرت باشند، از بین می روند.

می توانید از یک سبد کوچک تر و یک قابلمه بزرگ پر از آب و یخ هم بهره ببرید. در این صورت، بعد از آبکش کردن ذرت ها، سبد حاوی ذرت را در آب سرد و یخ بگذارید. بعد از یک دقیقه آبکش را بیرون بیاورید.

مرحله چهارم: ذرت ها را فریز کنید

بعد از اینکه ذرت ها آب اضافی خود را از دست دادند، آنها را در پاکت های زیپ کیپ یا ظروف دربسته بریزید و در فریزر قرار دهید. برای هر بار مصرف، ذرت ها را یخ زدایی نموده و آنها را به روش دلخواه، بهره ببرید.

شما می توانید برای مطالعه جزییات و روی لینک مطلب آن کلیک کنید.

نگهداری بلال به صورت پخته

روش نگهداری بلال به صورت پخته و روش نگهداری بلال به صورت جوشانده مشابه هم است، با این تفاوت که برای پختن و فریز کردن بلال ها، باید ذرت ها یا بلال ها برای مدت زمان بیشتری در آب جوش، بمانند و نرم شوند.

بسته به نرم یا سفت بودن بلا ل ها، بین 7 تا 11 دقیقه بلال ها را بجوشانید. اگر بعد از 11 دقیقه حس می کنید، بلال ها باز هم خیلی سفت هستند، مدت بیشتری صبر کنید.

سپس ذرت ها را آبکش نموده و بلانچ کنید. در نهایت وقتی بلال ها را آبکش کردید و آب اضافی آنها گرفته شد، آنها را در پاکت فریزری یا زیپ کیپ بریزید و در فریزر بگذارید.

نگهداری بلال به روش بخارپز کردن

برای نگهداری بلال برای طولانی مدت به روش بخار پز، بلال ها را به صورت دانه شده یا با ساقه، بشویید و در یک آبکش قرار دهید. در یک قابلمه بزرگ تا 1/3 حجم قابلمه آب بریزید. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا آب داخل آن، آغاز به جوشیدن کند.

سپس آبکش را روی دهانه قابلمه بگذارید، طوری که با آب در حال جوش، فاصله داشته باشد. اگر آبکش کوچک است، یک پایه فلزی داخل قابلمه بگذارید و سبد را روی پایه بگذارید.

بعد، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید بلال یا ذرت ها، با بخاری که در قابلمه می پیچد به مدت 15 تا 20 دقیقه نرم و مغزپخت شوند. سپس ذرت ها یا بلال های بخارپز شده را در پاکت فریزری یا زیپ کیپ بریزید و در فریزر قرار دهید.

نگهداری بلال به روش کنسرو کردن

یکی از روش های نگهداری طولانی مدت بلال، کنسرو کردن آن است. هر چند کنسرو ذرت یا بلال را می توانید به صورت آماده در فروشگاه ها بخرید اما درست کردن این کنسرو در خانه اصلا کار سختی نیست. برای کنسرو کردن بلال یا ذرت، دانه های ذرت را بگیرید یا بلال را به صورت ساقه ای، چند قسمت کنید. ذرت ها را به روش نگهداری بلال به روش پخته، آماده کنید.

مرحله اول: ذرت را بپزید

داخل آبی که ذرت ها را در آن می پزید، به ازای یک لیتر آب، 1 قاشق غذاخوری شکر و 1 قاشق چای خوری نمک اضافه کنید. وقتی ذرت ها نرم شدند، شعله را خاموش کنید و اجازه دهید از دما بیفتد. سپس ذرت یا بلال پخته شده را در بطری شیشه ای، تمیز و خشک بریزید. مقداری از آبی که ذرت یا بلال را در آن پخته اید، روی بلال ها بریزید تا آنها را بپوشاند. سپس درب بطری را ببندید.

مرحله دوم: ذرت را کنسروی کنید

در مرحله بعد، در یک قابلمه، تا نیمه، آب بریزید و شیشه هایی که بلال ها یا ذرت ها را در آن ریخته اید، داخل قابلمه بچینید، طوری که تا نصف یا 2/3 بطری، داخل آب باشد.

قابلمه را روی حرارت بگذارید تا آب بجوشد. بعد از جوش آمدن آب، شعله را کم کنید و اجازه دهید بطری های شیشه ای به مدت 20 دقیقه تا نیم ساعت در آب بجوشند. سپس شعله را خاموش کنید. صبر کنید تا بطری ها خنک شوند. سپس بطری ها را در جای خشک و خنک و دور از نور آفتاب نگهداری کنید.

برای خرید انواع کنسرو سبزیجات از جمله می توانید از فروشگاه های به روش های خرید یا اینترنتی اقدام کنید.

نگهداری بلال به روش ترشی کردن

یکی از روش های نگهداری مواد غذایی برای زمان طولانی، درست کردن ترشی است. فرقی نمی کند که بلال ها را به صورت دانه شده یا بدون دانه کردن می خواهید نگه دارید، می توانید با ذرت، ترشی درست کنید تا برای مدت بیشتری از آن بهره ببرید. البته ذرت دانه شده برای ترشی کردن مناسب تر است.

برای درست کردن ترشی، می توانید از مواد مختلفی برای طعم دار کردن ترشی ذرت بهره ببرید. برای تهیه ترشی ذرت، ذرت ها را بشویید و در خشک کنید. سپس با سبزیجات دلخواه و سرکه، ذرت را ترشی کنید. روش های مختلفی برای تهیه ترشی ذرت وجود دارد.

خلاصه این که برای آموزش روش های مختلف ، روی لینک مقاله مورد نظر کلیک کنید.

نگهداری بلال به صورت خشک کردن

یک روش دیگر برای نگهداری بلال برای مدت طولانی، خشک کردن آن است. در این روش می توانید بلال را به صورت درسته و با ساقه با به صورت دانه شده خشک کنید. برای خشک کردن بلال، برترین روش، قرار دادن بلال یا دانه های ذرت در هوای آزاد است. می توانید چوب بلال ها را با نخ محکم ببندید و آویزان کنید تا در مجاورت هوای آزاد قرار بگیرد. ذرت ها را چند روز آویزان بگذارید تا همه دانه ها خشک شوند.

اگر می خواهید به صورت دانه شده، بلال ها را خشک کنید، بعد از شستن و دانه کردن ذرت، آنها را در یک سینی بریزید و در مجاورت هوای آزاد قرار دهید. هر 24 ساعت، یک یا دو بار، ذرت ها را تکان دهید تا همه دانه ها خشک شوند. می توانید سینی را روی بخاری یا شوفاژ هم بگذارید تا سریع تر خشک گردد. یا دانه های ذرت را در دستگاه خشک کن میوه، در فر و ایرفرایر هم خشک کنید.

برای نگهداری از ذرت های خشک شده، آنها را در بطری های دربسته تمیز و در جای خشک و خنک نگه دارید. مراقب باشید که ذرت ها هیچ رطوبتی نداشته باشند چون در صورت نگهداری بلال کامل خشک نشده در بطری، احتمال کپک زدن و خراب شده آن وجود دارد.

این ذرت ها را به دو صورت می توانید بهره ببرید. روش اول استفاده به عنوان آرد ذرت است که باید آنها را آسیاب کنید. روش دوم، پختن آنها است. برای پختن و استفاده از ذرت ها، قبل از استفاده، ذرت های خشک شده را به مدت 24 ساعت در آب بخیسانید. سپس آنها را آبکش نموده و برای کاربرد دلخواه خود به کار ببرید.

بیشتر بخوانید:

نکاتی برای انتخاب بلال مناسب

  • برای نگهداری بلال برای طولانی مدت، باید به سراغ بلال هایی بروید که تازه و دانه دار هستند.
  • بلال هایی که سفت شده اند، بعد از نگهداری طولانی مدت، باز هم سفتی خود را حفظ می نمایند.
  • بلال های شیری هم که دانه های کوچک و پوک دارند، برای نگهداری مناسب نیستند.
  • بلال های بخرید که غلاف یا پوستشان سبز باشد و کاکل آنها، طلایی باشد. بلال هایی که پوست قهوه ای، دارای لک و کاکل های خشک شده دارند، به مقدار کافی نرم و شیرین نیستند.
  • اگر روی بلال ها سوراخ یا لکه وجود داشت، احتمال وجود کرم در ذرت ها وجود دارد. از خرید این بلال ها خودداری کنید.
  • برای نگهداری بلال برای طولانی مدت به صورت خام، باید در هنگام خرید بلال به این نکته توجه کنید که در بلال ها آثاری از کپک زدگی وجود نداشته باشد. در صورت وجود کپک، آنها را به سرعت مصرف کنید.

بیشتر بخوانید:

سوالات متداول درباره نحوه نگهداری بلال به مدت طولانی

چرا بلال بعد از پختن سفت می گردد؟

1- اگر بلال از همان ابتدا سفت باشد، دانه های ذرت بعد از پخت، سفت تر می شوند.

2- علت سفت شدن بلال بعد از پخت، استفاده از نمک در آبی است که ذرت را در آن پخته اید.

3- ذرت را بیش از حد نپزید.

اصول نگهداری بلال برای طولانی مدت چیست؟

1- بلال ها را از نوع باکیفیت انتخاب کنید.

2- برای شستن بلال ها، دانه های ذرت یا خود بلال ها را در آب قرار دهید و صبر کنید تا ریشه های ریزی که بین دانه ها گیر کردند، روی آب بیایند.

3- پاکتی که بلال ها را در آن می گذارید و فریز می کنید، نباید هوای اضافی داشته باشد.

4- برای فریز یا کنسرو کردن و حتی ترشی کردن بلال ها، بعد از جوشاندن بلال یا ذرت، اجازه دهید سرد گردد و بعد فریز کنید تا خاصیت خود را از دست ندهد.

5- برترین روش یخ زدایی ذرت یا بلال این است که از شب قبل، پاکت ها یا ظرف بلال یا ذرت فریز شده را در یخچال بگذارید تا یخ آن به صورت طبیعی باز گردد.

منبع: افق کوروش
انتشار: 16 آذر 1403 بروزرسانی: 16 آذر 1403 گردآورنده: xda-developer.ir شناسه مطلب: 2486

به "9 روش نگهداری بلال خام و پخته برای طولانی مدت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "9 روش نگهداری بلال خام و پخته برای طولانی مدت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید