پیشگیری از ابتلا به سرطان با مصرف حبوبات

به گزارش مجله توسعه دهنده، دانشمندان می گویند مصرف حبوبات می تواند خطر ابتلا به بیماری های متعدد از جمله سرطان را کاهش دهد.

پیشگیری از ابتلا به سرطان با مصرف حبوبات

به گزارش خبرنگاران به نقل از خبرنگاران، حبوبات شامل طیف گسترده ای از دانه های مغذی است که امروزه در غذا های متفاوت مورد استفاده قرار می گیرد. تحقیقات متعدد خواص بی نظیر حبوبات را نشان داده است. از این رو، متخصصان تغذیه همیشه بر گنجاندن این مواد به رژیم غذایی تاکید دارند.

پروتئین یکی از مواد ضروری برای حفظ سلامت و تندرستی بدن است. حبوبات به میزان قابل توجهی دارای آمینو اسید های مختلف که سازنده پروتئین است، هستند. به طور کلی 20 آمینو اسید وجود دارد که 9 مورد از آن برای بدن ضروری محسوب می گردد. دو منبع اصلی کامل و نیمه کامل برای تامین پروتئین وجود دارد.

محصولات دامی و دانه های سویا از جمله پروتئین های کامل محسوب می شوند و تمامی 9 آمینو اسید حیاتی بدن را دارا هستند. در مقابل، حبوبات دارای پروتئین ناکامل هستند، اما می توانید آن ها را همزمان با سایر منابع پروتئین به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

فولات یکی دیگر از مواد مغذی موجود در حبوبات است که برای کارکرد طبیعی بدن، فراوری گلبول های قرمز خون و نیز جلوگیری از نقص در لوله جفت در طول بارداری لازم است. مادران باردار باید برای سلامت خود و جنین در طول دوره بارداری حبوبات را به رژیم غذایی خود بگنجانند. یک فنجان حبوبات دارای 482 میکروگرم فولات است.

از سوی دیگر، شواهد نشان می دهد حبوبات سرشار از آنتی اکسیدان های مختلف مانند پنی فنول ها هستند. آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد مبارزه نموده و مانع آسیب دیدن سلول های بدن می شوند. تاثیر آنتی

اکسیدان ها در جلوگیری از بیماری های سرطانی تایید شده است. دانشمندان در سال 2015 مشاهده کردند آنتی اکسیدان های موجود در حبوبات با سلول های سرطانی دستگاه گوارش مبارزه می نماید.

همچنین تحقیقات دانشمندان در سال 2017 نشان داد خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی در افرادی که به صورت مداوم از حبوبات در رژیم غذایی خود استفاده می نمایند به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. ریشه این مسئله در این است که افراد پروتئین موجود در حبوبات را جایگزین پروتئین های حیوانی که به طور همزمان چربی بالایی دارند، می نمایند. چربی موجود در گوشت باعث افزایش کلسترول خون و در نتیجه افزایش خطر ابتلا به سکته قلبی می گردد.

حبوبات دارای فیبر بالایی هستند و تحقیقات نشان می دهد مصرف آن ها به افراد مبتلا به دیابت برای کنترل قند خون یاری می نماید. فیبر فرآیند هضم غذا را طولانی نموده و مانع از افزایش ناگهانی قند خون می گردد. براساس نتایج تحقیقاتی که در سال 2018 انجام شد داشتن رژیم غذایی حاوی فیبر بالا خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد.

از دیگر فواید مصرف حبوبات می توان به جلوگیری از ابتلا به بیماری کبد چرب، کنترل اشتها، و بهبود سلامت دستگاه گوارش اشاره نمود.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 22 بهمن 1399 بروزرسانی: 22 بهمن 1399 گردآورنده: xda-developer.ir شناسه مطلب: 1535

به "پیشگیری از ابتلا به سرطان با مصرف حبوبات" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پیشگیری از ابتلا به سرطان با مصرف حبوبات"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید