فرق طالبی و گرمک چیست و هر کدام چه خواصی دارند؟

به گزارش مجله توسعه دهنده، فرق طالبی و گرمک را می توان در خانواده، خواص، ظاهر و ... هر کدام جستجو کرد. میوه طالبی در خانواده خربزه و میوه گرمک در خانواده کدو تعریف می شوند

فرق طالبی و گرمک چیست و هر کدام چه خواصی دارند؟

خبرنگاران | سرویس سلامت - طالبی، گرمک و سایر اعضای خانواده ملون، از محبوب ترین و دل چسب ترین میوه های جهان هستند که با توجه به ویژگی های مختلفشان در نقاط مختلفی از جهان کشت می شوند. خانواده ملون با توجه به گستردگی که دارند، یکی از متنوع ترین میوه جات جهان هستند. طالبی و گرمک دو عضو معروف و دوست داشتنی خانواده ملون به شمار می آیند که علیرغم تفاوت هایی که دارند گاهی اشتباهاً به یک نام خوانده می شوند. در ادامه به معرفی این دو میوه پرداخته و تفاوت هایشان را آنالیز می کنیم.

گرمک

این میوه شیرین از پرطرفدارترین میوه های فصول گرم در سراسر جهانست. گرمک از خانواده کدو است و از لحاظ شکل ظاهری بی شباهت به خربزه گرد نیست. پوستش کمی لطیف تر از پوست خربزه است و طبق نظر پزشکان هضم آسان تری در سیستم گوارش انسان دارد. بسیار خوشبو و خوش طعم بوده و تمام قسمت های آن مصارف مفیدی دارد. میوه و تخم آن خوراکی است و حتی از پوستش در درمان شکستگی های استخوان، استفاده های زیادی می گردد.

خواص گرمک

این میوه سرشار از ویتامین خانواده B بوده و علاوه بر آن، ویتامین C، ویتامین K و سایر مواد معدنی همچون کلسیم، منیزیم، پتاسیم، آهن و فسفر در آن به وفور یافت می گردد. ترکیب عالی آب، پروتئین و کربوهیدرات باعث شده گرمک از حیث کامل بودن مواد مغذی بی نظیر باشد.

1. تقویت دید چشم

گرمک سرشار از ویتامین C و کارتینوئید است و در بهبود دید و حفظ سلامت چشم یکی از اساسی ترین ملزومات به حساب می آید. تحقیقات نشان داده اگر مصرف غذاهایی که دارای کارتینوئید و ویتامین C هستند به اندازه کافی باشد احتمال ابتلا به آب مروارید و خشکی چشم کاهش پیدا می نماید.

2. بالا رفتن ایمنی بدن

ویتامین C این میوه با از بین بردن رادیکال های آزاد بدن باعث می گردد سیستم دفاعی کارایی بیشتری داشته باشد. همچنین باعث بالا رفتن فراوری گلبول های سفید شده و به این ترتیب ایمنی بدن را بالاتر می برد.

3. جوان سازی پوست

گرمک سرشار از بتاکاراتون است که مثل ویتامین A، مصرف بیش ازحد آن ضرری برای بدن ندارد؛ چراکه بدن مقدار کافی بتاکاراتون را مصرف می نماید و مقادیر اضافه آن به صورت آنتی اکسیدان در مبارزه با بیماری ها ایفای نقش می نمایند. همچنین ویتامین A در این میوه از پیری پوست جلوگیری نموده و با تحریک غشای سلولی، باعث می گردد سلول های بیشتری تکثیر شوند و پوست آسیب دیده با سرعت بیشتری ترمیم گردد.

4. ضد سرطان

پیش تر گفتیم که گرمک سرشار از آنتی اکسیدان، ویتامین C و از بین برنده رادیکال های آزاد است. این موارد احتمال ابتلا به سرطان را کاهش داده و با تومور مبارزه می نماید.

5. آرامش بخشی

پتاسیم موجود در بافت میوه گرمک باعث می گردد میزان بیشتری اکسیژن وارد خون شده و فرد آرامش بیشتری را در خود احساس کند. همچنین پتاسیم باعث می گردد فشارخون کاهش پیدا کند و دیواره رگ ها به حالت استراحت بروند. با کاهش فشارخون هورمون های استرس زا کاهش پیدا می نمایند.

6. کنترل دیابت

گرمک با خاصیت ضد استرسی که دارد، سازوکار انسولین را بهبود می بخشد و به همین دلیل برای بیماری دیابت مفید است. همچنین می توان این میوه را نجات بخش کلیه نامید چراکه با تنظیم انسولین و کاهش استرس کلیه ها را از ابتلا به بیماری های مختلف می رهاند.

طالبی

طالبی عضو دیگری از خانواده خربزه و یکی از معروف ترین میوه های تابستانه است که با توجه به خواصش، در سراسر جهان هواداران بی شماری دارد. میزان شیرینی این میوه متعادل بوده و از این حیث می توان بدون دغدغه برای بچه ها و عظیم سالان از آن استفاده کرد. انواع طالبی که در ایران رایج هستند شامل خربزه فارسی، خربزه تلخ، خربزه تخم قندی و … هست.

خواص طالبی

این میوه سرشار از مواد معدنی از جمله آهن، فسفر، کلسیم و ویتامین هایی نظیر خانواده ویتامین B، ویتامین A، ویتامین C و ویتامین K و … است. همچنین کربوهیدرات و پروتئین این میوه در کنار بافت آب دار آن ترکیب دل نشینی از یک ماده باارزش غذایی بالا را به ارمغان می آورد. این میوه نیز مانند گرمک فواید زیر را داراست:

  • تقویت دید چشم
  • ضد سرطان
  • بالا رفتن ایمنی بدن
  • جوان سازی پوست
  • آرامش بخشی

علاوه بر این، موارد زیر نیز ازجمله خواص طالبی هستند.

  • دشمن کم آبی
  • تنظیم نماینده فشارخون
  • یاری به مادر در زمان بارداری
  • بهبود عملکرد سیستم گوارش
  • درمان بیماری های قلبی عروقی
  • جلوگیری از پیشرفت آرتروز
  • سم زدایی
  • کاهش وزن

تفاوت گرمک و طالبی

1. تفاوت ظاهری

  • گرمک نارنجی بوده و پوست آن بدون خط و یکدست و زبر است. همچنین دانه های متراکم اما نامنظمی دارد.
  • طالبی سبزرنگ بوده و خطوطی دو سر آن را به هم متصل گرده است. دانه های داخل آن کمی درشت تر و منظم هستند و حالت رشته ای دارند.

2. تفاوت خانوادگی

  • گرمک متعلق به خانواده کدو بوده و شبیه خربزه است. خواستگاه آن را هندوستان می دانند اما در جنوب آمریکا بیشتر کشت می گردد.
  • طالبی از خانواده خربزه بوده و خواستگاه آن فرانسه و یا الجزایر بوده است.

3. تفاوت در خواص

  • گرمک در بین میوه ها به عنوان شفایی برای همه بیماری ها شناخته می گردد.
  • طالبی نیز دارای خواص بسیاری است اما مصرف آن برای کسانی که ورم معده و دیابت دارند باید همراه بااحتیاط باشد.

سخن آخر

میوه های آبدار و شیرین، برای برطرف عطش و ایجاد احساس نشاط در فصول گرم سال سلامت بسیار مفیدند. طالبی در خانواده خربزه و گرمک در خانواده کدو از جمله میوه های پرخاصیت و بسیار مناسب این فصول هستند که باهم ویژگی هایشان را آنالیز و تفاوت هایشان را ذکر کردیم. صندلی گرمک در میوه ها بسیار ویژه است تا جایی که از آن به عنوان میوه شفابخش یاد می گردد که البته متأسفانه کاشت آن در ایران رو به کاهش است. یکی از نکاتی که راجع به خربزه مهم است و باید به آن توجه خاصی گردد، طبع آن است. برای کسب اطلاعات دقیق در این خصوص، مطلب مرتبط با طبع طالبی را از دست ندهید. شما چه تفاوت دیگری را بین گرمک و طالبی می شناسید؟ منتظر دریافت سوالات و دیدگاه های شما در این خصوص هستیم.

منبع: setare.com
انتشار: 11 تیر 1400 بروزرسانی: 11 تیر 1400 گردآورنده: xda-developer.ir شناسه مطلب: 1795

به "فرق طالبی و گرمک چیست و هر کدام چه خواصی دارند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فرق طالبی و گرمک چیست و هر کدام چه خواصی دارند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید