راهنمای صعود به اورست (قسمت اول)

به گزارش مجله توسعه دهنده، اورست بلندترین قله دنیا که لقب بام دنیا را به خود اختصاص داده است. بسیاری از ماجراجویان رؤیای فتح این قله را در سر می پرورانند، اگر شما هم از این دسته ماجراجویان هستید و درصدد فتح بام دنیا هستید، باخبرنگاران همراه باشید تا نکاتی در خصوص فتح این قله از افراد حرفه ای را بشنوید.

راهنمای صعود به اورست (قسمت اول)

چارلز کیسک تابه حال هفت قله از زیباترین و بلندترین کوه های دنیا را فتح نموده است. در کتاب خود با عنوان Dead Lucky این گونه می نویسد:

اگر می خواهید قله اورست را فتح کنید، احتیاج به تجهیزات خاصی دارید، مثل کیسه خواب خوب و یک کوله پشتی کوهنوردی با تمام تجهیزات لازم و برای دو روز آخر سفر، یک کپسول اکسیژن. کلیه این لوازم حدود 14 کیلوگرم وزن دارند که باید در طول سفر آن را با خود حمل کنید.توجه داشته باشید که در این سفر، مدام در سطوح شیب دار حرکت می کنید که از بعضی از آن ها مجبورید با استفاده از قلاب و طناب بالا بروید و باید بتوانید از قلاب هشتی درست بهره ببرید. علاوه بر کوله پشتی 14 کیلویی، باید چکمه های بزرگ و گرم به پا داشته باشید، یکدست لباس گرم و ضخیم بپوشید و تمامی اعمال مربوط به نصب قلاب و باز کردن آن ها را با دستکش انجام دهید.

برای اطلاعات دقیق راجع به سختی های این سفر می توانید به کتاب Dead Lucky مراجعه کنید. این کتاب به شما تمامی جزئیات مربوط به تمام دشواری های سفر و شرایط جسمانی لازم برای این سفر را ارائه می دهد. بسیاری از افراد قبل از آغاز سفرشان برای فتح اورست، به کلاس های آموزشی مربوطه می روند و سعی می نمایند به شرایط جسمانی مناسب برسند، سپس یک یا دو قله از هفت قله را به عنوان تمرین انتخاب می نمایند و از آن بالا می روند. پیشنهاد من دو قله آکونکاگوا و دنالی است. در ادامه خلاصه ای از جزییاتی که چارلز در کتاب خود منتشر نموده است، ارائه می گردد.

چگونه آماده شویم: آموزش و نکات

از لحاظ جسمانی باید از 3 منظر مورد آنالیز قرار گیرید و آمادگی لازم را داشته باشید.

از لحاظ قلبی

برای رسیدن به شرایط مطلوب قلبی باید تمرینات استقامتی داشته باشید. بهتر است این تمرینات در هر بار تمرین، بین 45 تا 60 دقیقه باشد و ترجیحا 4 تا 5 بار در هفته نیز تکرار گردد.

قدرت بدنی

برای به دست آوردن قدرت بدنی لازم باید با وزنه تمرین کنید.

آمادگی ذهنی و روحی

یک کوهنورد باید از اعتمادبه نفس لازم برخوردار باشد. دانش کافی در این زمینه نیز می تواند در مواقع اضطراری بسیار حیاتی باشد.

شش ماه قبل از آغاز سفر

  • سعی کنید در کلاس های آموزشی برای کسب آمادگی لازم شرکت کنید.
  • در این ماه (یعنی ماه ششم مانده به آغاز سفر) سعی کنید چهار روز در هفته را در فضای بیرون تمرین کنید و دو روز را برای استراحت یا فعالیت های سبک تری مثل اسکی، صخره نوردی و ... بگذارید.
  • سعی کنید حداقل دو ساعت در هفته و نیم ساعت در روز را به تمرین های ایروبیک اختصاص دهید.
  • تمرین های مربوط به قدرت بدنی را در این ماه کمتر کنید ولی به طور کامل رها نکنید.

پنج ماه قبل از آغاز سفر

  • سعی کنید شالوده ای برای تمرینات خود در جهت کسب آمادگی جسمانی تعریف کنید.
  • تمرینات ایروبیک را به 5 روز در هفته برسانید.
  • تمرینات قدرت بدنی را به 4 روز در هفته برسانید.

سه ماه قبل از آغاز سفر

  • باید کم کم از لحظ روحی نیز آماده شوید.
  • تمرینات ایروبیک را به همان منوال، یعنی پنج روز در هفته ادامه دهید. و یک روز در هفته را به استراحت اختصاص دهید.
  • تمرینات قدرت بدنی را نیز به همان منوال یعنی چهار روز در هفته ادامه دهید. این تمرینات باید حالا دیگر به صورت عادت برای شما در آمده باشند.
  • تمرین های کوتاه استرس یا هوازی را یک روز در هفته انجام دهید.
  • برای آزمایش تجهیزات لازم سعی کنید در این ماه، یک یا دو بار به محیط بیرون بروید و خود و تجهیزات خود را در معرض طبیعت وحشی مورد آزمایش قرار دهید.

دو ماه قبل از آغاز سفر

  • حفظ روتین ماه های قبل و بعلاوه حفظ سلامتی جسمانی، نکته ای کلیدی در این ماه به شمار می رود.
  • به تمرینات ایروبیک خود به همان ترتیب پنج روز در هفته ادامه دهید و در هر جلسه سعی کنید حداقل یک ساعت تمرین کنید. یک روز در هفته را به استراحت اختصاص دهید.
  • در حال حاضر تمرینات قدرت بدنی با هدف کسب استقامت لازم انجام می گردد. به تمرینات قدرتی خود به همان ترتیب چهار روز در هفته ادامه دهید، اما دو روز از چهار روز را به تمرینات تکرار حرکات اختصاص دهید و سعی کنید سرعت خود را در تکرارها بالا ببرید.
  • این ماه هم مثل ماه گذشته به محیط بیرون بروید و تجهیزات خود را آزمایش کنید. سعی کنید خوب غذا بخورید به میزان کافی مایعات بخورید و خوب استراحت کنید.

یک ماه مانده به آغاز سفر

این ماه، ماه آموزش است. آموزش های لازم که از نظر فیزیکی شما را برای صعود آماده می نماید. سعی کنید در کلاسهای آموزشی مربوطه شرکت کنید. امیدواریم در این مقاله توانسته باشیم نکات مقدماتی لازم برای صعود به اورست را برای شما خوانندگان عزیز ماهارائه نموده باشیم. در قسمت بعدی این مقاله با ما همراه باشید تا جزئیات بیشتری از این ماجراجویی هیجان انگیز را برای شما شرح دهیم. با خبرنگاران همراه باشید.

منبع: Quora

منبع: کجارو
انتشار: 10 آبان 1403 بروزرسانی: 10 آبان 1403 گردآورنده: xda-developer.ir شناسه مطلب: 2460

به "راهنمای صعود به اورست (قسمت اول)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهنمای صعود به اورست (قسمت اول)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید