دانشمند آلمانی به دنبال آزمایش داروی کرونا ویروس بر روی حیوانات

به گزارش مجله توسعه دهنده، در حالی که چین در کوشش است تا ویروس جدیدی را که صدها نفر را آلوده نموده است متوقف کند، یک دانشمند آلمانی اظهار نموده است از سال 2002 که بیماری سارس شیوع پیدا کرد، وی در حال توسعه درمانی برای کرونا ویروس بوده است.

دانشمند آلمانی به دنبال آزمایش داروی کرونا ویروس بر روی حیوانات

با تورهای مسافرتی آلمان از دیدنی ترین کشور اروپایی بازدید کنید و از شهرهای برلین، هانوفرو، فرانکفورت و مونیخ دیدن کنید.

به گزارش خبرنگاران و به نقل از نیچر، اخیرا افراد بعضی مناطق کشور چین به ویروسی به نام کروناویروس(coronavirus) مبتلا شده اند و این ویروس به قدری خطرناک است که مقامات چین دستور قرنطینه چند شهر این کشور را صادر نموده اند. شیوع این بیماری در ووهان، ششمین شهر پرجمعیت چین است.

اخیرا یک دانشمند آلمانی اظهار نموده است از سال 2002 که بیماری سارس شیوع پیدا کرد، وی در حال توسعه درمانی برای درمان کرونا ویروس بوده است. سارس نوعی بیماری خطرناک تنفسی است که از سال 2002 شیوع پیدا نموده است. شیوع آن از کشور چین و به سرعت به دیگر کشورهای آسیای شرقی و بعد به کشورهای آمریکای شمالی سرایت کرد. عامل آن نوعی ویروس از گروه کوروناویروس است.

رالف هیلجنفلد(Rolf Hilgenfeld) زیست شناس ساختاری دانشگاه لوبک(University of Lübeck) آلمان طی مصاحبه ای که اخیرا مجله نیچر با وی انجام داد خاطرنشان کرد او پس از شیوع بیماری سارس در حال کوشش برای توسعه درمانی برای بیماری کرونا ویروس بوده است. کروناویروس ها خانواده بزرگی از ویروس ها هستند که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل می گردد. کروناویروس ها در دهه 1960 کشف شدند. هیچ واکسن یا داروی تایید شده ای برای پیشگیری یا درمان این ویروس وجود ندارد.

رالف هیلجنفلد که اکنون در چین است طی محاحبه ای به طور کامل از کوششش برای توسعه درمانی برای ویروس مذکور به نیچر گفته است. هیلجنفلد از زمان شیوع بیماری سارس(SARS) در کوشش است تا درمانی برای بیماری کروناویروس ایجاد کند. هیلجنفلد امیدوار است تا بگذارند وی به شهر ووهان چین وارد گردد و با محققان آنجا دو ترکیب دارویی را بر روی حیوانات مبتلا به این ویروس آزمایش نمایند.

در حال حاضر این داروها را نمی توان بر روی انسانها آزمایش کرد بنابراین وی میخواهد که اگر بگردد این داروها را بر روی حیوانات مبتلا به این ویروس آزمایش کند. وی که در حال حاضر در چین است در مصاحبه با نیچر درباره اهداف خود و موانعی که سر راه او قرار گرفته است گفت. مصاحبه وی به توضیح زیر است.

رالف هیلجنفلد

چرا به کشور چین آمدید؟

هیلجنفلد : من از مدت ها پیش قصد آمدن به چین را داشتم و پس از شیوع این ویروس در چین تصمیم قطعی شد و پس از تماس با بعضی از همکاران در ووهان آمدم. من دو ترکیب ضد ویروس کرونا دارم و می خواهم آنها را بر روی حیوانات آزمایش کنم. بنابراین قصد دارم با دانشمندان ووهان همکاری کنم زیرا آنها نمونه هایی از این ویروس را دارند.

بسیاری از افراد دوست دارند از شهر ووهان خارج شوند، اما شما سعی دارید وارد این شهر شوید، نمی ترسید به این ویروس مبتلا شوید؟

هیلجنفلد : من پیش از این نیز چنین وضعیتی را تجربه نموده ام چرا که در سال 2003 و زمانی که بیماری سارس در چین شیوع پیدا نموده بود به پکن رفتم. هشت فرد دیگر نیز با من قصد آمدن به چین را داشتند در آن موقع پرواز به چین به طور مستقیم از اروپا نبود بنابراین مجبور شدم ابتدا به ژاپن بروم و سپس از آنجا به پکن بروم. اگر به ووهان بروم قطعا همواره ماسک بر روی صورتم خواهد بود.

ترکیبات شما در کدام مرحله از توسعه است؟

هیلجنفلد: ما به تازگی پیروز شده ایم آنها را به مرحله آزمایش بر روی حیوانات برسانیم و اخیرا نیز با یاری دیگر دانشمندان آلمانی پیروز به آزمایش آنها بر روی موش های مبتلا به بیماری نشانگان تنفسی خاورمیانه یا مرس(MERS) شده ایم.(مرس یک بیماری ویروسی است که نخستین بار در سال 2012 در عربستان سعودی گزارش شد. این بیماری در اثر ویروسی از خانواده کوروناویروس به اسم MERS-CoV ایجاد می گردد.) آزمایشات این ترکیبات بر روی حیوانات مبتلا به کرونا ویروس نیز باید طی دو هفته آینده شروع گردد. ما می دانیم که در کشت سلولی، آنها علیه بیماری سارس و مرس که هر دو توسط کرونا ویروس ها ایجاد می شوند، عمل خواهند کرد. این ترکیبات در موش ها آزمایش شده اند. ما می دانیم که آنها ایمن هستند. اما اینها دارو نیستند و خیلی پیشرفته هم نیستند بنابراین پیش از آزمایش بر روی انسان می بایست بر روی حیوانات مورد آزمایش قرار گیرند.

اگر همه چیز به خوبی پیش برود، طی چه مدت می توانید آزمایش بالینی را تمام کنید؟ آیا ترکیبات شما می توانند سبب درمان افراد مبتلا و از بین رفتن ویروس جدید شوند؟

هیلجنفلد: مسئله ای که در خصوص این ترکیبات ضد ویروسی وجود دارد این است که وقتی این ترکیب را آماده می گردد دیگر هیچ بیماری وجود ندارد. احتمالا کروناویروس نیز همانند سارس بیش از شش ماه وجود داشته باشد. پس از شش ماه، ما داده هایی جمع آوری می کنیم که نشان می دهد یکی از ترکیبات ما علیه ویروس جدید عمل می نمایند و می توانیم در توسعه آن به عنوان یک دارو با دانشمندان همکاری کنیم. اما اگر تا آن موقع شیوع بیماری تمام گردد هیچ بیمار دیگری وجود نخواهد داشت. پس چگونه می توانیم آزمایشات بالینی را انجام دهیم؟ در آن موقع تعداد کل افراد آلوده به ویروس جدید را اگر با افراد مبتلا به بیماری سارس و مرس هم جمع بزینم زیر 12500 نفر خواهد بود. بنابراین تعداد افراد مبتلا بسیار کم است و شرکت های دارویی علاقه چندانی به توسعه دارویی برای پیشگیری و درمان آن نخواهند داشت.

بنابراین چگونه می دانید داروهایی که کروناویروس را مورد هدف قرار می دهند، توسعه دهید؟

هیلجنفلد : ما در واقع ترکیباتی ایجاد نموده ایم که در مقابل کروناویروس و خانواده بزرگی از آنتی ویروس ها فعال هستند که این خانوداه بزرگ شامل ویروس سرماخوردگی انسانی یا راینو ویروس و بیماری های دست، پا و دهان است. هر ساله، نیم میلیون کودک به یک ویروس به نام انتروویروس-71 (enterovirus-71) مبتلا می شوند، بنابراین ما می خواهیم آزمایشات بالینی خود برای درمان این ویروس را انجام دهیم. برای این کار ما می توانیم از شرکت های داروسازی نیز یاری بگیریم. سپس اگر داروی ما مورد تایید واقع شد، می توانیم سریعاً از دارو برای دفعه بعدی که کروناویروس شیوع پیدا کرد، استفاده کنیم.

داروها چگونه عمل می نمایند؟

هیلجنفلد: آنها به پروتئازهای ویروسی که دارای ویژگی های مشترکی در هر دو کروناویروس و انتروویروس ها هستند، راهنمایی می شوند. ما زیست شناس ساختاری هستیم. ما به ساختار بلوری نگاه می کنیم و سپس چیزی را طراحی می کنیم که هر دو ویروس را مورد هدف قرار دهد. این دقیقا همانند ضرب المثل انگلیسی با یک تیر دو نشان را زدن است.

کدام ترکیبات را به چین آورده اید؟

هیلجنفلد: آن ترکیباتی که من آورده ام، نسل دوم ترکیباتی است که ما برای آزمایش مرس بر روی موش ها آماده نموده ایم. در حال نوشتن یک مقاله درباره آنها نیز هستیم.

آیا چین یک مدل حیوانی را که می توانید از آن برای آزمایش ترکیبات خود بهره ببرید، دارد؟

هیلجنفلد: تهیه یک مدل موش مبتلا آسان نیست. موش به دلیل تفاوت در گیرنده ACE2[که ویروس برای ورود به سلول ها استفاده می نماید] با ویروس های مرس یا سارس در تعامل نیستند. بنابراین ابتدا باید یک موش را که حامل نسخه انسانی ACE2 باشد داشته باشیم.

اگر نتوانید به ووهان بروید، چه خواهید کرد؟

هیلجنفلد: اگر فرودگاه ووهان تا هفته آینده باز نگردد، من ترکیباتم را ارسال می کنم.

بعضی از مردم این تصور را دارند که شما در حال توسعه درمانی برای این بیماری هستید، آیا این شما را نگران نموده است؟

هیلجنفلد: اتفاقی که افتاد این است که یک ایستگاه رادیویی با من تماس گرفت زیرا من آزمایشاتی مرتبط با بیماری سارس انجام می دهم. من به آنها گفتم که قصد دارم به چین بروم و آنها از من پرسیدند که آیا می توانم مردم را از ویروس ووهان نجات دهم یا خیر. این ایده که من در حال توسعه دارو هستم را چندان نمی توان دلگرم نماینده دانست چون هنوز در مراحل اولیه است اما من همچنان به کوشش خود ادامه می دهم.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 19 اسفند 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: xda-developer.ir شناسه مطلب: 866

به "دانشمند آلمانی به دنبال آزمایش داروی کرونا ویروس بر روی حیوانات" امتیاز دهید

1 کاربر به "دانشمند آلمانی به دنبال آزمایش داروی کرونا ویروس بر روی حیوانات" امتیاز داده است | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دانشمند آلمانی به دنبال آزمایش داروی کرونا ویروس بر روی حیوانات"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید