انتقال حرارت در سامانه های فوق سرد با محصولی دانش بنیان
به گزارش مجله توسعه دهنده، یک شرکت دانش بنیان، انتقال حرارت در سرویس های فوق سرد را با مبدل های داخلی فراهم نموده است.
به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرنگاران به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مجتبی موذنی طرقی مدیرعامل شرکت دانش بنیان هیلاویس آرینا با بیان اینکه کلدباکس قلب فرآیندی پتروشیمی و پتروپالایش های گازی است، گفت: بعد از دستیابی به دانش طراحی و ساخت این محصول به ششمین کشوری تبدیل شدیم که توان ساخت این نوع مبدل ها را در جهان دارد.
تجهیزی خاص با فناوری پیشرفته
این محصول متشکل از یکسری مبدل است که این مبدل ها در کنار هم و در یک مجموعه به نام کلدباکس شناخته می شوند. تفاوت این محصول با مبدل های حرارتی معمولی در فشار، دما و تعداد جریان است. این محصول کاربردهای مختلفی از قبیل واحدهای تفکیک هوا، بازیابی گازهای همراه فرآیند، سرویس های دماپایین و مجموعه های چند جریانه دارد.
مبدل آلومینیومی به مجموعه ای از صفحات موازی فشرده آلومینیومی گفته می گردد که با روش Brazed Vacuum ساخته می شوند و بیش ترین کاربرد آن ها در فرآیندهای کرایوژنیک یا فوق سرد است.
ویژگی شاخص این نوع مبدل ها امکان کار در دماهای بسیار پایین، تبادل حرارت هم زمان بین چند جریان و سطح انتقال حرارت بسیار بالا نسبت به حجم و فشردگی بسیار بالا است.
درواقع کلدباکس یک واحد فرآیندی بسیار فشرده بوده و یکی از مواردی که کلدباکس را جزو تجهیزات خاص با فناوری بالا قرار می دهد، فناوری پیچیده طراحی و ساخت مجموعه مبدل های آلومینیومی داخل آن است.
امکان فراورش 14 جریان
عمده کاربرد این محصول در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی است، در کلدباکس تا 14 جریان امکان فراورش وجود دارد. این محصول کیفیت قابل رقابت با نمونه های اروپایی و ژاپنی خود دارد و ازلحاظ قیمت نیز نسبت به این مشابه ها کمتر است. عیب یابی و تعمیر کلدباکس هم از دیگر مزیت ها محسوب می گردد.
در حال حاضر حدود 100 نفر در این شرکت مشغول به فعالیت هستند و این محصول توانسته صرفه جویی ارزی بالایی به همراه داشته باشد، نبود کلدباکس در هر پتروشیمی و پالایشگاهی باعث ایجاد خسارت های زیادی می گردد.
مدیرعامل شرکت دانش بنیان هیلاویس با اشاره به اینکه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همواره سعی نموده همراه شرکت های دانش بنیان باشد، اضافه نمود: حمایت های این مجموعه همواره کارساز بوده اما برای پذیرش و مقبولیت این محصول مهم در بازار، احتیاج است که توجه و حمایت های بیشتری صورت بگیرد.
منبع: خبرگزاری فارس