تحلیل عملکرد چهار نماینده ایران در آسیا از نگاه جلال چراغپور
به گزارش مجله توسعه دهنده، کارشناس فوتبال ایران عملکرد چهار نماینده ایران در لیگ قهرمانان آسیا را تحلیل کرد.
جلال چراغپور در گفت وگو با خبرنگاران، درباره عمکرد چهار کننده ایران در لیگ قهرمانان آسیا اظهار کرد: پرسپولیس در آخرین دیدار خود برابر الوحده امارات با آرایشی متفاوت بازی کرد. به طور کلی می توان گفت این تیم در این رقابت ها هم با تیم A خود بازی کرد و هم به تیم B خود بازی داد. یعنی همه نفراتش را در دو تیم دید. اگر پرسپولیس قصد داشت بازی را برابر الوحده ببرد، ایجاد تغییرات زیاد مثبت نیست. وقتی تیم 45 دقیقه بازی می کند همه راه های نفوذ را پیدا می کند حال همه عناصر باید جای خود را به نفرات جدید بدهند. مثلا هافبک دفاعی به پست دفاع آخر می رود و هافبک وسطی که روی نیمکت بوده وارد زمین می شود و در ادامه چند بازیکن هم تغییر می کنند و نوع بازی از ارسال پاس های کوتاه به دیریبل زدن تغییر می کند. این کار جالبی برای تیمی که 12 امتیازی بود نیست چون این تیم می توانست حداقل 13 امتیازی باشد و بدون باخت در صدر جدول قرار بگیرد.
او در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا پرسپولیس که از صعود خیالش آسوده بود برای همین با ایجاد تغییرات به مصاف الوحده رفت؟ گفت: ممکن است این موضوع درست باشد اما برای هویت فوتبال مان تعداد باخت های ما برابر تیم های حاشیه خلیج فارس باید کمتر باشد. این روی روحیه سایر تیم های ایرانی هم تاثیر گذار است. نمی توانیم بگوییم مالکیت بازی در اختیار سرمربی است و دوست دارد ببازد یا با ایجاد تغییرات بخواهد عملکرد بازیکنانش را امتحان کند چون هویت و آبروی فوتبال ایران قرمز و آبی ندارد و کسی دوست ندارد برابر تیم های خلیج فارس ببازیم.
چراغپور در ادامه درباره عمکرد استقلال در لیگ قهرمانان آسیا هم گفت: درباره استقلال باید گفت آشپز که دوتا شد، آش شور می شود. با این که ما قبول داریم دیاباته یکی از ارکان زهردار حملات استقلال است، چطور نمی توانیم با استفاده از 5 تعویض کاری کنیم که یک بازیکن با ارزش و گران قیمت ما وقتی دچار آسیب مختصر شد، به آسیب 100 درصدی تبدیل نشود؟ وقتی این بازیکن خودش به کنار زمین می آید، ما نباید اصرار کنیم که دوباره به میدان برود و بازی کند. خودمان باید این بازیکن را حفظ کنیم. در تاریخ مهاجمان خارجی لیگ یکی کی روش استنلی خوش کلاس بود و دومین بازیکن همین دیاباته بود. اینجاست که می بینیم تجربه نیمکت استقلال کم و ضعیف است. تیم 5 تعویض داشت اما از آن به خوبی استفاده نکرد.
وی ادامه داد: نکته بعدی درباره استقلال، تغییرات زیاد در میانه میدان این تیم بود. کدام تیم در دنیا این قدر در میانه میدانش تغییرات ایجاد می کند؟ مگر چند بار باید تعویض کنید تا متوجه شوید که که تعویض در خط میانی آفت سرعت تیمی شماست؟ اگر آنالیزور ندارید، چشم که دارید. ببینید با این تعویض ها تعداد تلاش ها در محوطه جریمه حریف نصف می شود. این چه تعویضی است که همیشه انجام می دهید که باعث می شود سرعت تیمی کم شود؟ آنالیزور تیم باید این مسائل را به مربیان انتقال دهد. نیمکت استقلال فوق العاده ضعیف بود چون آشپز شده دوتا و خورش شور شده است.
این کارشناس فوتبال ادامه داد: در کادر فنی استقلال فقط فرهاد مجیدی فوتبال بازی کرده است و سایرین همین طور مربی شده اند. به نظر من به جای این که یک لشگر را روی نیمکت بنشانند، یک مربی که قبلا کار دفاعی کرده را بیاورند و آن وقت این استقلال می تواند جز فینالیست های آسیا برای دورهای بعد باشد. چون بین دو مدافع میانی استقلال فاصله وجود دارد.
او در ادامه درباره عمکرد فولاد خوزستان هم گفت: جنگ ژاوی و نکونام یک جنگ واقعی بود اما این جنگ درسی را به ما داد. این درس این است که وقتی تیمی را مدیریت و معماری اش را بر عهده می گیریم، مسائل زیادی را باید رعایت کنیم. باید دانش فنی معماری داشته باشیم و مراحل بالای مربیگری را گذرانده باشیم. اگر به فولاد توجه کنید می بینید اسکلت تیم، نزدیک 100 سال سن دارد. شیمبای 37 ساله، پاتوسی 35 ساله و کولیبالی که 28 ساله است. در تمام کشور ما یک هافبک وسط خوب و یا یک مهاجم 90 دقیقه ای و یا یک مدافع خوب نداریم؟ در یک بازی مهاجم حریف گلی به مرکز دفاع فولاد زد که من خجالت کشیدم. مگر می شود یک نفر این طور بازیکنان را دریبل بزند و ضربه چیپ بزند؟ این ها به خاطر این است که خط مرکزی فولاد سن بالایی دارند. این درحالی است که تیم های خوب در مرکز سن کم تر از 60 سال دارند. این اسکلت وسط وقتی پیر شود، تیم شکسته می شود. فولاد با این که جوان است اما اسکلت وسط میدانش پیر است.
چراغپور همچنین به تراکتور اشاره کرد و گفت: تراکتور فوتبال خطه آذربایجان را ارائه می دهد که به شدت حمله ور است. یعنی هیجان اجازه منطقی بودن به فوتبال داخل میدان نمی دهد. تراکتور احساسی و هیجانی بازی می کند. به نظر می آید معدل فوتبال حمله ای و دفاعی، به سمت فوتبال حمله ای میل کرده است. خطیبی خودش مهاجم بوده از فشارهای خط دفاع چندان خبر نداشته و الان که مربی شده تفکرات هجومی دارد و اگر کمکی برای خودش از بازیکنانی که در دفاع بازی می کند پیدا کند، می تواند بهتر عمل کند.
منبع: خبرگزاری ایسنا